Finaste Smithie

On April 10, 2010, in Allmänt, Uncategorized, by Supermadde

Ett av fotona som Gustav Mårtensson tog på mig och Smithie (Cira till höger)

 

Spräckt trumhinna

On April 10, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Jag har fått öroninflammation. Jag kände igår kväll att det var något skumt på gång. Jag har haft öroninflammation alldeles för många gånger för att inte känna igen symtomen omgående. Inatt sov jag till ca 04.00 och sen försökte jag sitta upp och sova, för att lindra trycket i örat. De senaste inflammationerna, alltid det högra.

Att ha öroninflammation är väl i sig en bagatell, men det är jobbigt när det gör så ont av trycket. En gång när jag hade cancer fick jag dubbelsidig öroninflammation, ni kan tänka er vad mycket jag hörde då :)

Jag genomled morgonkvisten och ringde till sjukvårdsrådgivningen direkt vid halv sjutiden imorse. Jag fick tid redan 09.15 till min stora lättnad. När jag körde in till stan knastrade det och susade i säven i örat, riktigt coolt! (Ja.. jag och min sjuka läggning till sånna här saker, vem tycker sånt är coolt?) :)

Läkaren konstaterade att jag har öroninflammation och anledningen till att det susade i säven samt att det hade kommit lite vätska ur örat, berodde på att trumhinnan hade spräckts. Det är tydligen inget farligt, den går tillbaka av sig själv. Fördelen är att det värsta trycket på örat är borta. Däremot hör jag hela tiden mina hjärtslag i det högra örat, vilket är lite irriterande.

Jag fick penecillin och det var bara att åka till Akkis och ta ut dem. 130 spänn för 40 kapslar?! Tänk, mina insomningstabletter är billigare.. Nåväl, det känns skönt att vara igång med behandlingen nu så att det går åt rätt håll igen. De senaste tre dagarna har mitt liv kretsat kring sängen, byta till soffläge och ta med kudde+täcke för lite myskänsla och feberfrossa och toaletten. Kul va? Får lite ångest över att äta mat mm nu när jag inte rör mig något direkt, men alla läkare säger ju att man ska “äta ordentligt” när man är sjuk så kroppen får näring. Jaja.. det kommer en tid mycket snart när det blir mycket aktivitet, skönt!

Anders däremot är lite bättre. Han hostar rejält fortfarande och ibland får han lite feber, men han är betydligt bättre än för 1½ vecka sen. Jag hoppas att han är så pass pigg att han kan jobba på måndag, han är så less på detta liv i karantän (I don’t blame him). Nu är han ute och ska kolla om han orkar byta till sommardäcken på V70:n. Hoppas det! Känns nästan brottsligt att åka med dubbdäck nu… haha.. och ja, om ett år är det väl det, iallafall på kungsgatan.