Rosor är röda…

On June 6, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Idag kom Anders hem med en bukett röda rosor till mig, de var verkligen jättevackra! Man får säga vad man vill, men det är något speciellt med röda rosor. Nu står de på köksbordet och förgyller tillvaron med sin skönhet :-)
Tack för rosorna älskling!

Imorgon är det måndag igen vilket innebär jobb. Jag jobbar måndag och tisdag denna vecka. På torsdag går Elvira ut nian, så då blir det firande av henne hela dagen, stora tjejen :-) Det ska bli jättekul att träffa familjen igen, det var alldeles för länge sen.

Jag känner mig verkligen glad i själen och jag njuter av livet till fullo just nu. Jag hoppas bästa läsare, att vart du än befinner dig i livet, att du gör sånt som gör dig glad och som du får sonnesro i själen av :-)

 

Duktig Pocahontas

On June 6, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Vilken skillnad det är att göra iordning Pocahontas inne i stallet, istället för utomhus. Hon skötte sig exemplariskt när jag och D gjorde iordning henne och idag pimpade vi henne med ett nytt schabrak (i färgen rosa) som T har köpt till henne. Jösses så söt hon blev :-)

Idag stod rundan mot åkrarna på schemat och Anders och Cira passade på att ta en joggingtur med oss. Solen sken sådär härligt och Poccas päls den glänste. Livet är ljuvligt! Vägen har en del upp och nerförsbackar om vart annat, inte så branta, men ändock backar. Så det märks att lilltjejen får ta i. Vi mötte Anders och Cira på deras tillbaka väg och det resulterade i att Cira ville följa med oss istället för att följa med husse hem.

På åkern så skulle vi trava och den lilla svarta la gasen i botten. Jag tror att hon tycker det är roligt att ha med sig Cira, för då blir dem två en flock. Och när Cira springer och busar, så vill Poccas också göra det. Så tjejen började galoppera och det var bara att sitta med ett leende. Hon gav ifrån sig ett glatt bocksprång, så söt :-)

På hemvägen var hon ganska mör och när jag skulle sela av henne stod hon ALLDELES STILL. Det har ju annars varit ett litet “problem” eller något vi måste träna på, att få henne att stå still. Hon skötte sig verkligen exemplariskt! Hon rörde inte en hov, utan väntade på mig bara. Duktig flicka :-) Jag selade av henne och tog in henne, borstade av och sen gick vi ut en kortis så hon fick äta några grässtrån som berömm i solskenet. Sen in igen, kratsa hovar och träna på det som var en spännande övning igår, vänta på varsågod innan hon fick gå in i boxen.

Man får säga vad man vill om shettisar, men de är bara för söta. Det är verkligen stora hästar i en liten förpackning, fulla av vilja och påhitt. Poccas påminner mycket om Nalle Puh i den bemärkelsen, dock den feminina tappningen av en busshettis :-) Idag gick det dock mycket bättre än igår. Vi fick till en volt tillbaka till stallgången bara, då hon ville rusa in i boxen (låg ju havre i krubban, hallå ) :-) Efter lite ruff och buff så stod lilldonnan någorlunda stilla så pass att hon fick berömm och “tillåtelse” att gå in i boxen. Jätteduktig tjej :-)

Bild från gårdagens körning
Fotograf: D.S.L

 

 

Morgonstund har guld i mun

On June 6, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Ni vet hur det är alla de lediga morgnar när man tänker att man ska sova ut, ingen klocka ska ställas och man går upp när man vill, eller hur? En underbar tanke… :-)

Chilli har kommit in i ett knasigt system där hon går in och ut på natten. Ett tag kom hon in vid tre-fyra tiden och inatt skulle hon gå ut vid fem och kom in vid åtta. Hon har lärt sig att om hon sitter utanför sovrumsfönstret tillräckligt länge och mjauar högt och tydligt, då vaknar matte och husse och släpper in henne.

Detta beteende har kommit sen hon fick kissebebisar i magen, jag har ingen aning om det finns någon koppling.

Nu är jag vaken iallafall och det känns inte som någon id’e att somna om :-)

Så godmorgon bästa läsare och ha en fin söndag :-)