Tips till alla lakritsälskare

On July 16, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Okej, nu är det hög tid att jag delar med mig av ett av de bästa lakritstips jag har :-)

Ni vet sånna här hårda mandelliknande godisar som är nougataktiga i färgen? De är ju bara hårda på utsidan och sen där inne finns det smarrigt lakritspulver (som är det som är det goda) När jag tog körkortet i Hedemora köpte jag och min fina Dalkulla godis i en av turkkioskerna. Godiset var lite halvgammalt vilket gjorde att de såg lite mörkare ut. Men dra på trisser! När jag smakade dem var de alldeles mjuka, typ som kola och pulvret inuti hade liksom exploderat ut i hela godisen. De var helt sagolikt goda!!

Förra veckan när vi tog Anton till stora godisaffären passade även jag på att köpa såna där lakritsmandlar. Meeeen, jag ska inte äta dem förrän mitt experiment är över. Jag har lagt dem i en plastburk och ställt dem i solen. Då blir de ju fuktiga och smälter litegrann, så på lördag ska jag prova en godis och se om den perfekta kolakänslan infunnit sig :-)

Detta rekommenderas verkligen till alla er som älskar lakrits!