Semesterfika!

On July 20, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Nu ska vi alldeles strax åka hem till Ida&Ola för en liten semesterfika. Det ska bli ytterst trevligt :-) Vi planerar för ett Gröna Lund besök tillsammans nästa vecka, så vi hoppas på bra väder!

Sen åker Anders och Anton vidare till Björklinge där de ska vara husvakt åt Anders mamma och make i några dagar. De är nere på Gotland och semestrar, så det passar alldeles ypperligt att grabbarna bor där. Då kan de gå ner till sjön och bada och åka båt. Härligt! Jag däremot får en afton som gräsänka och det ser jag verkligen fram emot. Ibland är det bara så skönt att få vara och framförallt att kunna ligga i mitten på sängen. Mohahaha…

Imorgon blir det seminstationen med Marmeta på morgonkvisten. Sen packar jag ihop mig för att även jag bege mig mot Björklinge. Jag sover där onsdag-torsdag och sedan stämplar jag in mig hos Stina ute i Börje. Vi ska ha några dagar tillsammans, passa på att städa stall, bada hos hennes underbara farmor och dricka Rosévin på kvällarna. Sounds good I know! :-P

 
Bild på Rolette och Zavanne i hagen tidigare idag

Nehepp… nu ska vi åka!

 

Tips till lårbensamputerade

On July 20, 2010, in Allmänt, Ampislivet, by Supermadde

Ok, detta med skavsår av protesen suger verkligen. Det kan dra ner humöret på även den gladaste av alla glada.

Jag fick tips av min goa vän Tomas som också är lårbensamputerad, att herrkalsonger kan skydda mot skavsår.

Efter att ha provat det några gånger (tack darling för sponsringen) så måste jag hålla med om att det fungerar. Inte till 100%, men en betydligt skonsammare lösning för huden än att inte ha något alls.

Jag inbillar mig att det bästa är riktiga bomullskallingar samt att de har lite längre ben, så att de verkligen skyddar under sittbenet.

Tack Tomas :-)

Bilden visar skillnaden, på protesbenet sitter kallingarna innanför hylsan för att skydda och på benet som är kvar sitter de som vanligt :-)