Hej mitt vinterland!

On November 9, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Det tog två timmar att åka hem idag, helt sjukt! Jag blir så irriterad på dessa människor som kör extremt nära när det är sånt dåligt väder. Fattar de inte att de är inne i mitt baksäte om jag bromsar hårt? Det enda man kan göra är att ha extra långt avstånd till framförvarande.

En del kör ju som om de har eld i baken och är inte rädda om sitt eller andras liv. Det gäller att köra klokt och tänka att man ska komma fram levande, då får det inte spela någon roll hur sakta man kör.

Det gick mestadels i 50km/h på motorvägen och på småvägarna här hemma var det läskigt att köra på flera ställen. Det hade snöat igen och ibland var det ett snötäcke på ca 30-40 cm högt.

Det ska bli spännande att se hur vädret är imorgon, om det ens går att köra. De sa på webben att de som inte MÅSTE ge sig iväg, så ska man inte göra det. Men jag ska på ett hembesök imorgon som jag verkligen vill åka på, så jag vill verkligen att det ska vara plogat och fint imorgon.

Anders har kört med Thereses fyrhjuling ikväll och plogat, tror att han tyckte det var grymt kul – förena nytta med nöje :-)

Tyvärr blev det ingen kväll hos familjen, då Elvis blivit magsjuk :-(

 

Nu är snön här…

On November 9, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Jag har precis hämtat Drutten på verkstaden, i snöovädret! (Prommis ca 700m, jag såg ut som en igloo) Nu har han två nya däck och får vila upp sig i garaget tills att matte slutar :-) Då bär det av hem till familjen i Knivsta för tisdagsmys och övernattning! ♥

Vi trodde ju att det var pyspunka på två av däcken. Men det visade sig att dubbarna hade “gått tillbaka” – så det var lika bra att byta däck, vilket kändes kanon. Och det var till ett superpris!! Och trevlig verkstad måste jag säga. Allé Service heter bilverkstaden och ligger i Sundbyberg och jag kan verkligen rekommendera dem!

 

Härligt träningspass!

On November 9, 2010, in Skönhet&Hälsa, by Supermadde

Igår stod bröst och triceps med efterföljande kondition på träningschemat. Jag måste verkligen säga att min kropp verkar överlycklig för att vara “back in buisness” och det känns efter varje gympass att kroppen verkligen har ett “träningsminne”.

Om jag jämför med när jag för allra första gången steppade in på Nautilus i Uppsala och skulle komma igång med träningen, så var det en mycket högre uppförsbacke tills att jag var ordentligt igång. Nu är det ingen direkt uppförsbacke, utan snarare en oerhörd lycka och inre glädje att vara den Madde jag vill vara igen.

Ett ben mindre – men ändå lite bättre ;-)

Jag körde 20 minuter uppvärmning med intervallträning på motionscykeln. (När jag gymmade för första gången för ca 2-3 månader sedan värmde jag upp på ca 5-10 minuter och då var det skitjobbigt). Sen körde jag mina styrketräningsmaskiner och kände att jag återfår min styrka för varje dag som går (och mer ska det bli). Sen blev det 200 kalorier på crosstrainern mindre efteråt (ca 18-19 min) på ett ben, det tycker jag är ganska bra ;-)

Jag vet vart jag vill komma och jag vet hur jag vill att min kropp ska se ut, och det är det som driver mig! Att träna är inte för tre månader framåt, att träna är för hela livet och att må bra och känna mig sund – det är rätt spår för mig.

Vad är rätt spår för dig?