Danko Jones – Had enough

On March 7, 2011, in Musik, by Supermadde

 

Mot nya mål!

On March 7, 2011, in Träning och hälsa, by Supermadde

Detta var nog tidernas bästa gympass någonsin, jag är helt slut i kroppen!

Nikola och jag började med att prata om mina mål kring min träning, hur jag har tränat förut och vad som eventuellt inte fungerar/hitta problemlösning kring att jag bara har ett ben. Jag fick berätta lite om mig som person, hur det kommer sig att jag bara har ett ben mm. Och sen pratade vi om hur jag ska lägga upp träningen. Hade jag haft råd så hade jag verkligen velat boka in mig på fem pass med honom som var rabatterat nu, för jäklar vilken skillnad att träna med en PT gentemot att träna själv!

Nackdelen med att bara ha ett ben är att det är svårare att mäta kroppsfettet. Vi försökte på alla dess tänkbara sätt. Jag skulle lägga stumpen som kontaktyta (istället för den andra foten) och liksom “sitta” på vågen och sedan hålla armarna som vanligt i handtagen. Nikola provade att ställa sig på ett ben över båda kontaktytorna, men maskinen ville inte riktigt hänga med i samma tänk som oss. Så det var synd att det inte gick att mäta digitalt, men det finns andra instrument som fungerar likvärdigt som man iallafall kan få ett mått efter. Iallafall så hade vi väldigt roligt :-)

Vi körde uppvärmning med rodd och det var grymt jobbigt. Men tack och lov fick jag inte ont i axeln som jag har fått tidigare, ett stort + för det!! :-) Men när jag skulle resa mig ifrån rodden bar mitt ben mig knappt, snacka om spaghettiben. Då är det jobbigt att man bara har ett ;-) Sen körde vi egentligen bara fem maskiner, men utan pauser vilket verkligen kändes i kroppen. Riktigt grymt träningspass!

Vi avslutade på träningscykeln med en modell som en japan har skapat. Med risk för att skriva fel så heter den Tabata-modellen (ska kolla upp detta sen). Jag körde 10 sekunder i lågtempo och sedan 20 sekunder i maxtempo och det var riktigt jäkla jobbigt. Ett tag ville jag ge upp men Nikola pushade mig och det gick riktigt bra. Självklart är mina krav på mig själv hur höga som helst, men för att vara första gympasset sedan 18 november så får jag vara riktigt nöjd ;-)

Riktigt, riktigt kul att vara igång på “riktigt” igen!! :-)

Ikväll ska jag skriva ner mina mål med min träning mm, för att få det mer tydligt. Jag har lagt till en ny kategori “träning och hälsa” – och där kommer jag skriva ner allt som handlar om hur jag tränar, mattips och annat. Hoppas det kan inspirera er.

Har du börjat träna eller funderar du på att börja? Let’s pepp together, mot nya mål!!

2011 – here we come! :-)

 

Totally finished!

On March 7, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Omg vilken skillnad att träna med PT, gentemot när man tränar själv. Jag är helt färdig just nu och frågan är vem som bär mig inne på ICAn, för mitt ben gör det inte :-)

 

Godmorgon världen!

On March 7, 2011, in Allmänt, Musik, by Supermadde

Vad härligt det är när man vaknar av sig själv, utan att ens ha ställt väckarklockan. I tre veckors tid har jag vaknat mellan 07.00-08.00 av mig själv, varje morgon. Helt otroligt för att vara mig :-)

Idag står lite administrativa göromål på schemat och sen of course, träningen. Jag ska försöka dricka 1½ liter innan jag åker iväg, så jag har bra vätskebalans i kroppen. Men ska inte dit förrän om några timmar – så det borde inte vara några problem :-)

Återkommer efter träningen med en resumé!

Nu sparkar vi igång måndagen :-)