On my way to fitness

On March 20, 2011, in Träning och hälsa, by Supermadde

Jahapp… ni får ursäkta bloggbortfallet som varit en tid. Men bloggen är fortfarande under prövning, för att se om det kommer att fungera bra eller inte. Jag är så tacksam för de mail ni har skickat till mig och er positiva feedback, tack så mycket!

Nåväl…

Jag har haft mitt andra PT-möte och under detta möte gick vi igenom följande:

* Vad mina mål med min träning är
* Vad har hindrat mig tidigare från att lyckas?
* Ta bort ordet INTE och välj att fokusera på målet istället.
* Kostplan
* Träning

Det var väldigt intressant att mer utröna hur jag har levt/lever när det gäller mitt tankesätt och mina matvanor. Jag har ju gärna tidigare velat haft KONTROLL på vad jag äter eller inte äter. Och efter ett tag, eller vissa stunder då jag har mått dåligt, så har jag lättare för att tappa kontrollen. När man tappar kontrollen så leder det till försämrad självkänsla samt självförtroende (för att man börjar äta massa saker kroppen inte mår bra av mm) och börjar gå upp i vikt igen. Efter ett tag får man panik och känner skuld och skam och ska börja kontrollera sitt matintag igen till 200%.
När Nikola berättade detta för mig satt jag bara och “log” (missförstå mig rätt där), för att han hade så rätt.
Sen sa han detta: Det är skillnad på att TAPPA kontrollen och SLÄPPA kontrollen. Och det är ju så sant!

Vi gjorde upp mina mål med träningen, att jag vill bli fit och stark igen och att jag egentligen inte har något “slutmål”. Jag vill utvecklas under hela mitt liv, så det får helt enkelt visa sig. Vi klargjorde även hur mina “dippar” har sett ut och vart i beteendet jag behöver förändra mig själv för att lättare kunna nå mitt mål.

Jag ska äta 5 gånger om dagen (“vanliga” människor äter 5-6 ggr/per dag), men då jag saknar ett ben på ena sidan så gör jag inte av med tillräcklig energi för att fixa 6 mål. Så frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag är det jag ska köra på.

Nu i dagarna 3 har jag haft non-kolhydrater för att få en kickstart. Niki sa att jag kunde känna mig skum, men jag har inte märkt av det sådär jättemycket faktiskt. Inte mer än vanligt iallafall ;-) Imorgon ska jag börja äta kolhydrater igen, till alla mina mål förutom de två sista. Det känns toppen att ha någon med mig i denna resa, som vill hjälpa mig och pusha mig. Det är verkligen en energikick att träna tillsammans med någon!

Jag fick testa på att köra en träning med en sk “T-rex”? Kan det stämma? Alltså inte dinausarien, haha. Ja, om det är felstavat så är det, men så uppfattade jag ordet. :-) Då var det som två remmar jag fick använda min kroppsvikt mot. Jag stod i mitten av den stora ställningen, med repen hängandes ifrån den. Sen skulle jag köra knäböj, och bröstpress, och två andra övningar. Det var grymt härligt och jobbigt! När knäböjen började bli riktigt jobbig för mitt ben så föll jag åt vänster, haha. Det var riktigt kul med tanke på att jag inte har något ben på den sidan ;-) Men en jättenyttig övning och det kändes rejält i rumpan min! :-) Och Niki berömde mig för min balans. Han trodde nämligen att denna övning kunde bli svår för mig, men det gick ju som en dans :-) Och kommer ju att bli ännu bättre med tiden, då jag får in tekniken mer osv.

Jag ska träna ca 3 gånger i veckan och därimellan vill jag själv kombinera med promenader.

Det är så himla roligt med träning och hälsa, jag känner mer och mer hur jag brinner för detta. Who knows, en vacker dag kanske jag jobbar inom detta område? Only time will tell… :-)

Nej ni, nu ska jag lägga mig. Jag har en intensiv och spännande vecka framför mig med roliga aktiviteter och billetande.

Nighty night folks!

Vill du ha samma resultat som du alltid har fått så ska du göra som du alltid har gjort.

Vill du ha ett annat resultat, så får du göra på ett annat sätt!

:-)

 

Lunchtime

On March 20, 2011, in Träning och hälsa, by Supermadde

Lax i ugn med groddar och babyspenat :-)

20110320-133157.jpg