Tabata really killes you

On April 6, 2011, in Träning och hälsa, by Supermadde

Alltså mina vänner, det finns bara ett ord just nu… T A B A T A!

Jesus och hans farmor vilket pass jag och Nikola körde imorse, jag kände mig helt mördbultad efteråt. Vilken fantastisk känsla det är! Nästan så att kroppen vill spy, då är jag som lyckligast :-)

Vi började i PT-rummet och gick igenom hur veckan har gått och Nikola hade som vanligt nya idéer med sig till vårt möte. Det inspirerar mig verkligen och jag tycker det är jättekul att han hittar på nya lösningar. Det så kallade “problemet” vi har haft är ju att det är så svårt att mäta kroppsfettet på mig, som jag har berättat om här tidigare. Vågarna på gymmet kräver ju två fötter, vilket jag inte har. Och förra gången testade vi att köra med ett måttband för att få fram siffror som skulle kunna fungera. Men idag körde Niki med en sk Calippermätare och tack vare den så fick vi fram ett exakt mått på mitt kroppsfett. Fantastiskt!
Jag kommer att skriva ett inlägg om detta längre fram, då jag tror att detta hjälper många av oss som saknar lite kroppsdelar här och var :-)

Nåväl… åter till träningspasset.

Niki hade planer på att vi skulle köra cardio och tabata-intervaller idag vilket är en riktig killer. Jag började med uppvärmning på crosstrainern i cirka 6 minuter. Sedan gick vi över direkt till cykeln där jag körde först fem minuter (hann med en pratstund med en gymkompis) och sen var det full fart som gällde. Vad Tabata går ut på ska jag också skriva lite mer om längre fram. Men hur som helst så fungerar det som intervallträning, där du i 20 (långa sekunder) kör allt vad du äger och har, sedan 10 sek vila (som går väldigt fort) och sen 20 sekunder allt vad du äger och har igen. Ja, ni kan ju tänka er hur det känns ;-)

Jag tror att det är typ 10 sådana intervallepisoder man kör. Och efter det gick vi över till crosstrainern igen (jag frågade om någon kunde låna ut ett ben, men ingen svarade) och körde tabata även här. Oj jösses vad mitt ben inte fungerade, eller snarare var helt uttröttat. Jag kunde inte längre köra på min vanliga level i motståndet och kände mig riktigt slut som artist. Men det är verkligen här effekten av en PT kommer in och vad värdefullt det är att ha någon som står bredvid och ser att man orkar liiiiiiite till (fast iallafall jag var nära att ge upp).

Som sista anhalt körde vi tabataintervall på en av “magmaskinerna” och det var grymt! Jag kände mig helt dyblöt på tröjan efter och det smakade salt i munnen. Alltså, precis som ett fantastiskt gympass ska kännas när det är avslutat :-)

 

 

 

Amazing

On April 6, 2011, in Träning och hälsa, by Supermadde

Jag är så tacksam över att kunna få träna skiten ur min kropp :-)