Mysig kväll i stan

On July 13, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Jag har haft det jättemysigt inne i stan med Maria ikväll. Och vilket väder det blev! Sol och blå himmel! Nästan som gjort för en kväll på en uteservering… :-)

Vi tog en fika inne på Waynes Coffee och jag tog en naturell latte. Ett tag blev jag görsugen på en Chailatte, men det är massa socker i den så då valde jag medvetet att skita i den. Kändes toppen! :-) Däremot hade jag med mig en burk kvarg med gojibär och blåbär – så det blev ett kvällsmål innan vi tog en promenad i vackra Stadsparken.

Innan vi gick så kom det fram en äldre man som var gryyymt berusad. En sån där som inte blir trevlig, utan snarare äcklig. Han sa att han letade efter toaletten och jag pekade med handen och förklarade vart den låg någonstans. Då sa han något i stil med: “Ja, så man får släppa ut staken”. Min första tanke var att han säkerligen är en “sån” som gillar när tjejer blir generade, så jag bortsåg från det vidriga han just kläckt ur sig och bara sa att toaletten låg åt det hållet och att han kunde släppa ut staken där…

Både jag och Maria tyckte att det var lite halvcreepy, även om de flesta “fyllon” brukar vara harmlösa (ursäkta för uttrycket, men ni vet vad jag menar). Men denna man kändes inte harmlös. När Forumgallerian skulle stänga hade han fortfarande inte kommit ut. Så innan vi lämnade byggnaden sa vi till vakten som insåg att han hade en ytterliggare arbetsuppgift innan han fick gå vidare. Han blev inte så glad :-) Jag sa det till han: det här är livskvalitet i arbetet, när det oväntade sker :-)

Tack för en underbar kväll idag Maria och lycka till med ditt nya kapitel i livet som börjar imorgon. Det kommer att gå bra. Vi har sagt det förut och vi säger det igen: 2011 – HERE WE COME!!!

20110713-220508.jpg

Vackra fyrisån!
Trots att jag har bott här i hela mitt liv lessnar jag aldrig på denna utsikt.

20110713-220524.jpg

Vackraste Maria.
Tänk vad häftigt hur människor kommer in i ens liv…

 

20110713-220554.jpg

Me, Myself & I
(med världens vackraste sjal för övrigt)

 

20110713-220613.jpg

Såå fint

20110713-220629.jpg

Speciell plats <3
New York, New York

 

På väg till stan

On July 13, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Ska in och träffa Maria nu, det ska bli såååååå kul!!

Det är en speciell dag idag :-)

20110713-172655.jpg

 

Mr Tabata does it again!

On July 13, 2011, in Allmänt, Träning och hälsa, by Supermadde

Som sagt så kände jag mig lite mosig i förmiddags, men väl nere i gymmet efter en uppvärmande promenad så kändes allt bara toppen igen! Jag körde knäböj-roddpress med TRX:en och även atomic push-ups. Satan vad jobbiga de är! Men å andra sidan, grymt effektiva också… Om ni inte har provat att träna med TRX förut så kan jag verkligen rekommendera det.

När Niki som jag tränar med är på svensk mark igen så ska vi nog kunna fixa ett inlägg om TRX-träning. Grymt bra stabilitetsträning, framförallt för mig som “bara” har ett ben.

Målet med dagen var att fixa 2 st Tabta intervaller i magmaskinen och det gjorde jag! Jag minskade vikten på andra intervallet för att känna att jag gjorde rätt istället för att bara fokusera på hur tungt det var.  Jag tror att jag kan öka vikterna tills nästa gång och minska på något kg i andra repset. Anledningen till att jag ville köra två intervaller var för att jag vill få min “belöning” idag. En vanlig naturell latte – inte en med soyamjölk (även om den var helt ok). Jag har dock inte bestämt mig ännu… haha… Vi får se!

In till stan följer iallafall en burk kvarg med gojibär så jag kan ta mitt mellanmål medan vi fikar. Det känns toppen!

Och just ja… efter att jag gjort alla mina “muskel-övningar” så satte jag mig på den berömda cykeln igen. Och Mr Tabata tyckte att han skulle vara med även här – så jag körde en intervallomgång med honom och fy tusan vad jag både hatar och älskar honom! Haha.. han är verkligen grymt jobbig! Men ack vilken känsla att klara hela intervallet igenom..!

Nehepp, nu lite makeup och på med vanliga kläder! Sen bär det av in till stan för att möta fina Maria!

 

Bob Marley – Three little birds

On July 13, 2011, in Musik, by Supermadde

Good memories to this song :-)

 

16 grader 13 juli ???

On July 13, 2011, in Allmänt, Träning och hälsa, by Supermadde

Hörrni, idag är det kallt! Bara 16 grader??

Jag har känt mig lite mosig här på förmiddagen, allmänt slö men däremot härligt mör i kroppen! Det blev ingen date med Lena idag utan det tar vi en annan dag när det passar. Så det blir att gå till gymmet nu istället och senare på eftermiddagen ska jag träffa Maria inne i stan för en kaffe – härligt! Och om det inte blir för sent så ska jag åka och krama om min älskade farmor!

Fick förresten höra att det finns ett café i Stockholm på Söder som heter HJÖRDIS – hur coolt är inte det? Dit måste jag gå, kanske en underbar septemberdag…. :-)

 

Tabata the killer

On July 13, 2011, in Träning och hälsa, by Supermadde

Jag vet att jag har sagt det förut och idag var det min finaste Malin som påminde mig om att skriva om Tabata. Nikola som jag tränar med introducerade mig för denna killer-träningsform. Fantastiskt effektivt, men det är nästan så att blodet sprutar på de sista “arbetsperioderna”.

Personligen tycker jag att Tabata kan appliceras på det mesta. Framförallt gör jag alla mina magövningar med Tabata Appen i min telefon – istället för att fokusera på antalet repetitioner. Och som jag har sagt förut – it really kills you!

Såhär står det om Tabata:

Tabata intervaller är korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid på 4 minuter. Intevallerna kan användas på såväl renodlade konditionsövningar som t. ex. löpning, rodd och hopprep men också med stor framgång på styrkeövningar som t. ex. benböj, armhävningar och sit-ups.

Fördelaktigt är att välja aktiviteter som engagerar många och stora muskelgrupper samtidigt. För att hålla intensiteten så hög som möjligt poängsätts varje 20 sekundersintervall med t. ex. antal genomförda repetetitioner, antal rodda kalorier eller löpta meter.

Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder

Efter detta set som tar 4 minuter så ska man vila mellan 1-2 minuter och sen är det bara att börja om. De som inte är så vana med träning gör bäst i att börja lungt (kör bara ett eller två set men under setet så ska köra maximalt). Som alltid är det viktigt att tänka på tekniken även när man blir trött så man inte skadar sig.

20110712-204414.jpg

20110712-204428.jpg