På bättringsvägen

On October 12, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Jag hoppas att förkylningen börjar vända nu. Jag var ner till Ican en kortis idag och det kändes helt ok. Däremot nu på kvällen känner jag mig sämre igen. Mår inte helt hundra någonstans känns det som. Men men… imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

Jag ska till Stockholm imorgon på ett läkarbesök gällande min hy. Samma läkare som jag var till sist på Sophiahemmet. Det ska bli skönt att komma dit, då min hy inte har varit helt hundra sen behandlingen. Och just nu är jag svullen och röd igen… suck…

Godnattens!

 

Ja just det…

On October 12, 2011, in Allmänt, Ampislivet, by Supermadde

… de ringde ifrån Gåskolan tidigare idag. De nya direktiven är att jag inte behöver något läkarbesök alls. Utan min ortopedingenjör tillsammans med mig behöver “bara” skicka en motivering och prisuppgift till hon som är ansvarig för detta. Jahapp… då kör vi väl på det!

Bara knappa en vecka kvar tills jag får prova nya knäleden :-)

 

Hallå unga dam?!

On October 12, 2011, in Mina tankar, by Supermadde

Ibland tappar jag fotfästet. Tappar tron på mig själv. Blir nojjig att jag inte är tillräckligt bra. Tillräckligt smart. Tillräckligt drivkraftig. Jag vill så mycket och jag vill ta chansen när den rätta tajmingen kommer. Och troligen är den på väg. Och då blir jag skakis. Jag vet att jag är bra. Jag är smart. Jag är drivkraftig när jag verkligen vill något. Jag är ju Madde! Och det är väl klart som fasiken att jag fixar det. Men ändå ibland… kommer känslan över mig.

Ibland vill jag bara få vara liten en stund.

Få en varm kram

Som nu….

 

Familjepromenad i Trier

On October 12, 2011, in Allmänt, by Supermadde

I lördags var vi och tog en promenad kring en ridskola i Trier. Till min stora glädje :-) Och det var skönt att röra på kroppen efter våfflorna vi åt hos finaste Isabel.

Det var verkligen vackra omgivningar, precis bredvid Mosel och vi delade många fina samtal. Och hade roligt!

Innan promenaden var över hade vi lekt häst och skrattat så tårarna rann (iallafall på mig) Ett fint minne!

 

20111012-015720.jpg

Schloss Monaise

20111012-015737.jpg

Hästarna som njöt av solskenet

20111012-015758.jpg

Uteridbanan med hoppbanan i bakgrunden

 

Dagens utmaning

On October 12, 2011, in Allmänt, by Supermadde

… är att åka ner till Ican och handla mat. Får se vad förkylningen tycker om det. Dock känns det lite bättre idag än vad det gjorde igår. Känner mig inte lika “tung” i kroppen… Hoppas att det vänder nu!

 

Artikel om Laurentsio!

On October 12, 2011, in Mot Alla Odds 2011, by Supermadde

Mina damer och herrar, får jag presentera Laurentsio? En av deltagarna som var med nere i Afrika. En frisk fläkt!

________________________________________________________________________________________________

Laurentsio i ny tv-serie

Den 7 november visar SVT det första avsnittet av åtta i sin nya serie Mot alla odds. En av deltagarna är Laurentsio Pettersson från Bollnäs.

Tittarna får följa tio människor med olika funktionshinder på en strapatsrik resa de 150 milen från Viktoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia.

Laurentsio föddes i Rumänien för 31 år sedan, med korta ben utan knäleder och med bara fyra fingrar på höger hand.

När Laurentsio var ett år lämnades han på ett barnhem och blev kvar där tills han, som elvaåring, adopterades av ett svenskt par i Hofors. År 2000 flyttade Laurentsio till Bollnäs.

Han älskar att synas i media, så när Laurentsio i april i år såg en annons om att SVT sökte deltagare till den nya serien Mot alla odds var han inte sen att anmäla sig.

I början av maj bar det av till Afrika. En månad senare var inspelningarna klara.

Det är ingen dålig utmaning Laurentsio och de övriga antagit. Att ta sig de 150 milen genom öken och djungel under extrema väderförhållanden och hela tiden med vilda djur i grannskapet kräver sin man – och kvinna. Vätskebrist och utmattning är andra faror som lurar.

- Det var jobbiga veckor. Ingen glamour, precis.

 

 

 

Fin artikel om Dennis!

On October 12, 2011, in Mot Alla Odds 2011, by Supermadde

Här kommer en artikel om Dennis, en av de andra deltagarna i Mot Alla Odds. Artikeln är publicerad i Kristianstabladet, 11 oktober 2011.

Riktigt fin artikel om dig Dennis!

________________________________________________________________________________________________

 

Han vandrar mot alla odds genom Afrika

Han föddes med en cp-skada och behöver rullstol för att ta sig fram. Men Dennis Junge, 23, från Kristianstad vill inte låta sig begränsas av sitt handikapp. Hans högsta dröm är att bli brandman.

– Tänk dig att hjärnan är chef på ett stort företag. Som dirigerar och fattar alla viktiga beslut. Till sin hjälp har chefen en sekreterare som kan sortera allt som går in och ut. Jag har ingen sådan sekreterare – och det händer att chefen kollapsar.

Så beskriver Dennis Junge sitt dolda funktionshinder. Han har en perceptionsstörning som gör att hjärnan inte kan sortera intryck.

– Om det händer för mycket runt omkring mig på en gång lägger hjärnan av. Jag måste lära om, som att varje dag göra något så självklart som att borsta tänderna.

Öppen, verbal, social

Vi möts över en fika. Dennis är öppen, verbal och social – först när man kikar under bordet ser man att han sitter i en nätt rullstol.

Som liten kunde Dennis inte gå själv, men efter en ryggmärgsoperation vid fem års ålder lärde han sig sakta. Och jobbar ständigt med att upprätthålla sin fysik genom träning.

I november kan vi följa Dennis i SVT:s dokumentärserie ”Mot alla odds”, där han som en av tio funktionshindrade vandrar 150 mil genom Afrika.

– Jag hoppas att folk ska se en ny sida av mig och mitt funktionshinder och att jag kan inspirera andra, visa att inget är omöjligt.

Vad drömmer du om att göra i framtiden?

– Min dröm är att jobba inom räddningstjänsten, helst som brandman. Jag vet att det krävs en enorm fysik, men jag tänker kämpa. Jag vägrar ge upp.

Dennis flyttade från Värnamo till Kristianstad när han började på Riksgymnasiet för rörelsehindrade ungdomar. Då hände det massor.

– Jag började spela innebandy, och efter examen var jag med och startade ett lag i Kristianstad. Nu är vi Sveriges näst största rullstolsinnebandylag. I dag bor Dennis i en egen lägenhet och arbetar som idrottsmedarbetare för funktionshindrade ungdomar.

– Jag har hemtjänst, men det är liksom fel sorts hjälp. Jag kan äta, skita och sätta på tv:n själv. Jag vill ha en assistent som kan fungera som min hjärnas sekreterare, som kan hjälpa mig prioritera i vardagen. Men jag anses vara för frisk för personlig assistens, alla utredningar och beslut tar så lång tid

Ålder: 23.
Bor: På Österäng.
Familj: Pappa med ny fru i Värnamo, mamma i Jönköping, tre yngre helsyskon och en äldre halvbror.
Gör: Jobbar som idrottsmedarbetare på Furuboda kompetenscenter, hjälper funktionshindrade ungdomar med fysisk aktivitet.
Intressen: Spelar innebandy i Kristianstad Black Spiders. Älskar sport och går gärna på hockey-, handbolls- och fotbollsmatcher. ”Jag har sett alla KDFF:s hemmamatcher den här säsongen.”
Aktuell: Medverkar i SVT:s nya realityserie ”Mot alla odds”, där tio funktionshindrade personer ger sig ut på expedition genom Afrika. Serien börjar sändas den 7 november