Något som jag tycker är intressant, det är hur våra liv flätar samman under vissa perioder under vår tid på jorden. Tänk på alla de kompisar som du har haft genom åren, men som du idag inte har någon kontakt med. Ändå så delar ni en historia tillsammans och kvar finns minnena från den tiden. En del människor har vi kvar genom hela livet och en del kommer bara in en kort stund för att uppfylla någon funktion för oss.

Människor kan på ett väldigt lätt sätt komma in i vårt liv. Man blir berusade av deras energi, entusiasm och glädje och det känns som att man har träffat sin nya tvillingsjäl i livet. Men tänk på alla dessa människor som vi så snabbt lägger till i vår kompislista, som sedan inte känns bra att ha där?

Jag brukar ju prata om energitjuvar och att man inte ska omge sig med sånna. Utan man ska satsa på dem som ger energi och som man blir glad av att vara i närheten av. Men svårigheten att “göra slut” och lämna energitjuven, kan ibland dra ut på tiden. Och varför egentligen? Rent krasst är det värsta att den andra personen blir ledsen och besviken. Det viktigaste är i syvende och sist att du är sann mot dig själv. Du ska vara rädd om dig själv – för ingen annan kommer att vara det…

Livet vi lever är alldeles för kort som det är, för att vi ska ha tid att vara med människor vi egentligen inte vill vara med.

 

3 Responses to Var rädd om dig själv! För ingen annan kommer vara det…

 1. Catarina says:

  På ett rätt dåligt sätt (visste inte hur jag skulle göra
  det på bättre sätt) har jag idag gjort mig av med en energitjuv.
  Hade jag gjort det på lite bättre sätt kanske den personen kunnat
  lära sig nåt om sig själv eller förkasta det som fel av mig, å det
  är ju upp till den personen. (Det var en proffesionell tyckare som
  inte gör mig gladare utan tvärtom så jag känner inte allt för
  dåligt samvete, men lite.

 2. Du skriver så sant & så fint

  Stor kram från mig & Pontus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>