Dessa energitjuvar…

On April 28, 2011, in Mina tankar, by Supermadde

Alltså jag förstår inte hur en del människor tänker när de spyr ut negativ energi på andra. Vad i det mår dem bra av?

Idag när jag åkte upp på stan, skulle parkera på min favorithandikapparkering på baksidan av Åhléns.  Sitter i bilen och fixar sakerna jag skulle ha med mig och fram kommer en riktig bitter kvinna och ber mig parkera närmre stolpen. Jag sa att jag inte kunde ställa mig så mycket närmre då jag måste hålla mig inom stolpens område. Hon var jättegrinig överlag. Jag sa att jag självklart kunde flytta mig en liten bit men sa till henne att hon inte behövde vara så otrevlig.

När jag klev ut ur bilen ifrågasatte jag henne varför hon var så otrevlig. Och om hon vill få människor att göra som hon vill, så lär hon ju få ändra sin attityd litegrann. Sen till det roliga, precis när hon skulle gå med sin man som tydligen var den som hade funktionsnedsättning så ifrågasatte hon om jag egentligen hade handikapparkeringstillstånd. Så ropar jag till henne: Hörru damen, (viftandes med tillståndet) och sen ropade jag att jag minnsan hade färre ben än henne så hon skulle inte säga något innan hon visste något. Och hon blev bara så irriterad på mig och gick därifrån.

Jag förstår verkligen inte människor!

Om hon nu ville att jag skulle flytta på bilen så hade hon väl bara kunnat fråga på ett schysst sätt om jag hade kunnat flytta på bilen? Det hade ju gjort mötet mellan oss mycket trevligare, än att spy ut den galla som hon gjorde.

Men men, alla väljer vi hur vi vill leva våra liv och hur vi vill vara med våra medmänniskor omkring sig. Och om inte annat så måste jag säga att jag tycker att det blir betydligt trevligare och lättare om vi är glada och positiva! :-)

 

2 Responses to Dessa energitjuvar…

 1. Petter says:

  Ack ja. Tyvärr finns det ganska gott om dessa människor. Energitjyvar eller inte men många människor känner sig “kränkta” så fort inget stämmer med deras livsuppfattning.
  Troligen kan även jag upplevas som en energitjuv av andra. Ibland beror det nog endast på vilken åsikt man har i vissa situationer och vi tycker som bekant inte alltid lika. :-)

  Vissa människor har dock en tendens att alltid ta för sig och inte vara ödmjuka och visa respekt. Trycker sig fram med barnvagnar eller rollatorer, pratar i tysta kupén på tåget, spelar i mobilen för andra. Eller min favorit. “Jag har barn och då får du acceptera att du blir störd av dom. Det är ju barn”.
  Man visar helt enkelt ingen repsekt för att det finns andra människor i sin omgivning.

  Det gör mig trött. Dels för att det stör mig, dels för att det är så enkelt att visa andra människor respekt och vara lite lagom så att alla mår bra. Undrar hur de själva upplever det när förhållandet är det omvända.

  Jag har en del kompisar som inte alltid tycker som jag då jag kan vara ganska annorlunda och gärna utmanar vedertagna regler eller säger vad jag tycker. Det finns de som har mycket svårt att acceptera att jag klär mig som jag vill eller på annat sätt sticker ut.
  Det är tröttsamt att de mår dåligt för att jag gör något annorlunda. Att de orkar bry sig hur jag ser ut eller vad jag gör. Sorgligt att det tar illa vid sig i mitt sällskap men det är deras problem. Tyvärr påverkar ju det mig även om jag egentligen inte bryr mig.

  Kan vi inte bara visa varandra respekt och inte direkt flyga på varandra med mothugg och slag bara för att vi tror att alla jävlas med oss eller har andra åsikter. Vi utvecklas ju som människor genom att ta del av andras erfarenheter, uttryck och sätt att vara. Man behöver inte tycka om allas åsikter men man lär sig av att lyssna.

  Hoppas fredagen blir bättre för dig och att du träffar coola, nya och trevliga människor.

 2. Marie-Louise says:

  Madde

  Provocera genom att le ditt fantastiska leende och säg något mer eller mindre irrelevant men positivt så ska du se att de kommer av sig, för mig funkar det riktigt bra ;-) Sköt om dig var du nu än är och ha kul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>