You can do everything you want…

On June 20, 2011, in Allmänt, Mina tankar, by Supermadde

…. it’s all about believing it!

Idag när jag satt i bilen på väg till jobbet så funderade jag en hel del på detta med tillit och vad det är som påverkar hur vi känner tillit. En del av oss har kanske levt i relationer där vi har blivit svikna, en nära vän har missbrukat ett förtroende eller någonting annat.

Det jag kom fram till för min egen del är att jag tror att tillit är något vi skapar i oss själva. Ju mer trygg du är i dig själv, desto mer kan du känna tillit till andra människor. Ungefär som det här underbara exemplet i flygplanet: ”rädda dig själv först – sen kan du rädda andra”.

Ibland säger vi: ”jag kan inte lita på honom/henne”, eller ”jag har svårt att lita på andra” som förmodligen beror på ärr ifrån det förflutna. Men jag vill benhårt tro på att ärr vi har i själen, alltid kan helas och läkas ut – om vi väljer att sy ihop det fint och ta hand om såret.

Att bara sy ihop ett sår som fortfarande blöder, säger ju sig självt att det inte kommer att gå bra. Men om vi väljer att till exempel hålla såret öppet så länge det varar, så att det får läka utifrån och in, då tror jag att vi kan sy ihop ärret sen utan att det blir mer infektioner.
Ärret kommer alltid att finnas kvar, som ett minne av vår historia och tidigare upplevelser, men det är utläkt.

Det viktiga är, i alla fall vad jag tror, att lita till sig själv. Om en människa sårar en, sviker en eller gör en illa på något sätt – känna att det här fixar jag, för jag litar på mig själv. Vi kan ju inte styra vad andra människor gör eller inte gör, vi kan bara styra oss själva. Och att hela tiden fokusera på vad andra gör ”tänk om han/hon sviker mig” eller liknande, är ju att lägga ansvaret till den andre och fokusera utåt istället för inåt? Samtidigt tror jag att det är oerhört mycket energi som spills på helt fel saker.

Jag vill leva efter devisen ”Me, Myself and I” som min älskade tatuering står för. En del kan kalla det egoistiskt och en del andra förstår den verkliga innebörden av den. Och jag hoppas att vi alla någonstans när vi stänger våra ögon för omvärlden en stund, känner vårt egna höga värde för oss själva.

Oavsett vad som händer i livet, alla situationer vi hamnar i, alla utmaningar som vi ställs inför – så är det alltid oss själva som vi landar i. Därför är det så otroligt viktigt att känna tillit till sig själv… tror jag :-)

20110620-104332.jpg

 

2 Responses to You can do everything you want…

  1. Atti says:

    :) så sant älskade vän <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>