Härligt träningspass!

On July 18, 2011, in Träning och hälsa, by Supermadde

Vilken lyx att kunna använda kroppen! Jag tog en uppvärmnings-promenad ner till gymmet idag och lyssnade på musik. Jag kände mig såå himla glad ända in ifrån själen. Och när jag kommer in i gymmet möts jag av en glad Anton som står i receptionen. Det blev ett långt och inspirerande samtal som alltid och jag tappade pulsen totalt. Så det var bara att köra 5 minuter i rodden för att få upp flåset igen :-)

Dagens träning bestod av:

TRX – atomic pushups, bröstrodd
Fria vikter – biceps och triceps och axlar
Magmaskinen
Kondition på cykeln

Jag kände mig mycket starkare idag, framförallt i atomic push upen i TRX:en. I första setet körde jag 10:or och i andra setet körde jag 5 armhävningar, 5 beninskjut (vet inte vad det heter) x 2. Armhävningarna kändes mycket bättre och jag kunde gå djupare än vad jag brukar – riktigt härligt.

Fria vikterna går mycket bättre, framförallt när det gäller rakhållningen i uppskjutningen av tricepsövningarna. Där har jag varit lite “vinglig” de första gångerna, men allt tar sig sa pyromanen :-) Bicepsträningarna och axelträningarna kändes jättebra och när det gäller axlarna kunde jag idag öka 1 kg. LOVELY!

Idag var jag så sugen på att testa 32,5 kg i magmaskinen, vilket jag gjorde. Men sen efter två reps i första setet i Mr Tabata kände jag att det är bättre att ligga kvar på 30 x 2 några gånger till, så jag verkligen får upp styrkan ordentligt. Jag tycker bara det är dumt att lägga mig på tyngre vikter och sen göra momentet felaktigt. Det sliter bara ut kroppen! Däremot vill jag fokusera på att känna stolthet att kunna fixa 30 x 2 istället för 10 x 2. Mitt glas är halvfullt – inte halvtomt! :-)

Något som gick kanon idag var att jag ökade till Level 4 på cykeln och körde 20 minuter. Jag hade kunnat fortsätta ett tag till men var “tvungen” att sluta på grund av tidspress. Härligt!

Nu blir det vila från gymmet i två dagar och då blir det skogspromenader på schemat istället :-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>