Underbara liv!

On May 26, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Jag har helt glömt bort att dela med mig av en stor händelse. När Anders o jag kom hem från kryssningen fredags hade Marinella inte fått föl ännu, till vår stora glädje. Det hade varit så typiskt om hon gjort det när vi var borta, men hon hade hållt sig :-)

På fredagsnatten kring halv ett ringde T och väckte oss (mobilerna påslagna utifall fölningen satte igång) T sa direkt att det nog var på gång och vi skyndade oss att få på kläder och rusade ner i stallet. När vi kom in såg vi T stå i Marinellas box, hållandes i ett par fölben. T sa till Anders att han måste hjälpa till och att hon inte orkade allt själv. Anders tvekade inte, inte för en sekund, utan gick in i boxen och fick veterinärhandskar av T. Sen följde ca trettio minuter av kämpande. Ett tag kändes det precis som om Marinella bara gav upp. Hon låg ner och hennes ögon såg alldeles energilösa ut. Jag stod utanför boxen och manade på henne medan A o T kämpade med att försöka dra ut den lilla. Efter mycket svett och tårar kom det ut ett litet föl, med jättelååååånga ben :-) Mamma Marinella gjorde ett toppenjobb och A och T var alldeles slut.

Nu på natten mellan fredag och lördag blir hon 1 vecka och både hon och mor mår jättebra! Anders har fått ett speciellt band med henne och det är så roligt att se :-)

Jag trivs så fantastiskt bra här på gården och skulle inte vilja byta bort detta för allt i världen. Om det finns något son förhöjer livskvaliteten då är det att få bo så här :-) Asfalt, höghus och x-antal grannar, släng er i väggen ;-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>