12 augusti 2011

On August 13, 2011, in Allmänt, Mina tankar, by Supermadde

Denna dag kommer för evigt vara inristat i mitt hjärta, ett av de vackraste minnena tillsammans med min älskade Hjördis har skapats idag.

Vi har haft en fantastiskt värdefull kväll på alla dess sätt. Delat tystnaden och eftertänksamheten, sett glädjen i varandras ögon, känt stolthet över varandras tapperhet och styrka. Och givetvis skrattat en massa.

Det finns ingen som Min Farmor. Hon är den bästa, den starka, den ärliga. När jag blir tant vill jag bli som hon. Ja det vill jag verkligen.

Jag beundrar verkligen farmor och jag hyser stor respekt för den hon är. Jag älskar hennes brutala ärlighet, hennes skratt ända ifrån tårna och sättet hur hennes ögon fortfarande lyser av glädje.

Dessa vackra ögon, i 85 år har de visat henne både det vackra och mindre vackra i livet. Guidat henne genom mörker och tagit skydd mot för starkt ljus. Djupet som finns i dessa ögon… För 25 år sedan var hon 60 år. För 25 år sedan var jag bara 2 år. Jag är inte så kaxig i detta läget ;-)

Jag är så tacksam över att farmor älskar att prata, precis som jag. Jag ser så otroligt mycket likheter mellan oss och ju mer vi är med varandra, desto tydligare blir dem.

Ikväll har vi gråtit tillsammans. Glädjetårar. Vi har pratat om framtiden. Farmor har delat med sig av sin visdom. Jag har lyssnat, gråtit av tacksamhet, gråtit av glädje och insupit allt som tänkas kan.

Jag tänker sluta mina ögon, somna till en ny dag och vakna hos min älskade farmor. Imorgon behöver vi inte ringa till varandra och säga godmorgon. :-) Och ikväll hade vi lyxen att kunna krama varandra godnatt.

Och Farmor, mitt älskade hjärtegull, du ska med! <3

20110813-002550.jpg

20110813-002712.jpg

Min vackra farmor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>