Vilken lyx att ha två ben…

On August 16, 2011, in Tänkvärt, Träning och hälsa, by Supermadde

… idag har jag Porschen på mig. Det känns fantastiskt lyxigt. Jag har mina två armar fria. Varje gång jag ska resa mig ifrån stolen undrar jag vart jag har ställt kryckorna, när insikten plötsligt når mig att kryckorna ligger ute i bilen. Jag ska ju träna efter jobbet och då vill jag inte ha Porschen, för att undvika alltför mycket skavsår.

Jag känner med glädje inför det faktum att jag vill börja använda Porschen mer. Detta med hjärnspöken kontra viljan i huvudet kämpar mot varandra och i längden är min vilja större än hjörnspöken. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har problem med min kroppsuppfattning/självkänsla när jag har Porschen på mig. Jag känner mig klumpig. Stor. Inte elegant alls. Okvinnlig.

Samtidigt så känns det som att det går åt rätt håll. Jag har världens bästa motivation till att börja använda benet mer och det stöd jag känner i denna situation är helt otrolig. TACK C!!!

Jag vet att allt sitter i huvudet och det tar tid att vänja mig. Men varje dag med Porschen är ett steg närmre mot att leva ett helt liv med den. Sen är det fortfarande så att jag känner mig mer kvinnlig i kjol, utan Porschen. Men jag har ju lärt mig att aldrig säga aldrig, för aldrig skulle jag aldrig ha sagt…. ;-)

Nu ska jag till gymmet!!

Trevlig tisdagskväll :-)

20110816-154918.jpg

 

8 Responses to Vilken lyx att ha två ben…

 1. Christoph says:

  You shouldn´t worry about the possibiltiy of not looking feminine!
  I just can´t look NOT feminine!

  It´s less about the way you look but more about the way you look with your Porsche!
  You already started think think and feel in a different way about the leg and that´s the most important step in direction of feeling comfortable and feminine on two legs “again”! You should always do what you feel for and if I can support you on this way it´s even better!!

  Bye the way: You look extremeley feminine; on both, Crutches and Porsche!!!

  Everything has got it´s advantages and disadvantages……It´s just that you´ve got the choice!!!
  What a luxury :)

  • Supermadde says:

   I can’t say anything more than the fact that I am so thankful that you came into my life! You support me so much in all this, and sometimes I think you don’t know how much. You are my inspiration!

   I am so proud and happy about how you think about this topic and you are somehow right :-) But it’s my head who messes up this topic sometimes. But I will challenge myself every day, to take small steps to feel better with the leg. And actually, I don’t look THAT BAD with two legs ;-) And the motivation is about hands… and I think you know that ;-)

   But ohhhh yes…. it’s such a luxury to choose, two legs or one leg and a shorter one ;-)

 2. Christoph says:

  It´s a huge honour for me being abled to inspire you…. and you are absolutely right about the challenge!!!
  It should be about small and safe steps instead of a big one and tumbling or even falling over it!
  (in a metaphoric way ;) )

  Just call me every time you dont feel good about the leg and i will tell your doubts where to go!!!!……F…..ing Africa ;)
  (As long as you don´t walk only on two legs, because you look gorgeous in both ways and every way has got his own advantages :) )

  • Supermadde says:

   Oh yes, small steps and each step at a time, that we like :-)

   Hahahahahaha… F…ing Africa!!! You’re the best!

   Ohhhh no… I will not only walk with two legs, I really like the one-leg style ;-)

   Ps. Thank you for being YOU Ds.

 3. Petter says:

  Det är väl som med allt annat i livet. Man ska aldrig känna ett tvång att göra något som man tror alla andra uppfattar som “riktigt” eller “normalt”.

  Porschen måste ju vara som allt annat i ditt liv. Använd den när du känner att den passar situationen. Kör utan Porschen om det känns rätt.

  Det kanske inte går att jämföra en protes med kläder men du använder ju kläder efter var du befinner dig eller vilket humör du är på. Vill man ha byxor kör man på det. Ibland kanske kjol är ett bättre val och då får du avgöra om Porschen passar/behövs eller inte.
  Fördelen med att använda Porschen måste ju vara att ha händerna fria. De behövs som bekant ofta.

  Så enkelt är livet i teorin men tyvärr påverkas vi även av omgivningen och det värsta är nog att vi “tror” att omgivningen kräver en viss stil eller uppförande. Ibland behöver vi anpassa oss men oftast kan vi alltid köra vårat eget race och de flesta bryr sig inte. :D

  Jag har ju inte haft nöjet att träffa dig på riktigt men jag är övertygad att du är lika kvinnlig med ben som utan. Kvinnligheten sitter i personen, inte i kroppen. Kvinna blir man inte med ålder, man förtjänar titeln.

  Ha en superduper-supermadde-bra-dag (med eller utan Porschen).

  • Supermadde says:

   Tack för din kommentar Petter, en del tänkvärda ord :-)

   Ja men visst är det så, att det är som mycket annat i ens liv. Men som sagt så har det varit ett känsligt ämne för mig att ha protesen. Men det blir bättre och bättre. Nu har jag haft Porschen två dagar i rad och det känns riktigt skönt! Och det ska bli såååå roligt att åka ner till Tyskland igen och kunna använda fördelarna av att ha händerna fria… :-)

   Fint sagt om kvinnligheten, att man inte blir det med åldern – man förtjänar titeln :-)

   Tack Petter, jag ska ha en superdag. Jag önskar dig detsamma :-)

 4. Petter says:

  Det var så lite så. Kul att du uppskattar mina kommentarer. Vad händer i Tyskland? Man blir ju lite nyfiken? Det är väl inte pojkar du träffar? ;-)

  I så fall är det ju verkligen långdistansförhållande. Hehehe. Önskar dig all lycka då du verkar vara en riktig “drömtjej”. Hade faktiskt varit ganska kul att någon gång få träffa dig IRL som ungdomarna säger.

  Hoppas också att det som du gick igenom i vintras/våras har ordnat upp sig. Livet går som sagt alltid vidare.
  Förresten. Vad tog din hund och dina katter vägen? Det slog mig häromdagen att du inte nämnt dom alls på lång tid.

  P.S Som nämnts tidigare här i kommentarerna så ser du inte alls dum ut med kryckor även om Porschen ger dig lite mer frihet. Du är snygg på båda sätt och ganska unik då du kan variera stilen. D.S

  • Supermadde says:

   Vad vore en blogg utan läsare som kommenterar allt dravel jag skriver om? :-)

   Det som händer i <3 Tyskland <3 är det bästa och vackraste som någonsin har hänt mig… :-)

   Jadå, allt har ordnat upp sig gällande det som hände i vintras/våras och det känns jätteskönt. Självklart inte en smärtfri process, men det är aldrig så mörkt som precis innan solen går upp :-)

   Älskade Cira och katterna bor kvar hos mitt ex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>