Genium Knee!!!

On September 27, 2011, in Allmänt, Ampislivet, by Supermadde

 

Jag ska få prova Genium Knee!!!!!

 

Det är helt otroligt! Jag kan inte tro att det är sant!!! Bara för 1 ½ vecka sedan fick jag nys om detta protesknä som är helt nytt på marknaden. Jag fick höra att det är något i “one of a kind”-stuket och att jag borde testa det. Samma kväll ligger jag och Christoph och tittar på Youtube efter filmer om Genium knee och båda blir helt saliga. Vilket jäkla knä!!!!!

Killen som är med i videon tar ett högt liv upp på en trottoarkant, med PROTESKNÄT först! Och sen bara går vidare… det skulle aldrig mitt knä klara av! Sen tar han ett kliv över en hög papperskorg eller liknande och jag trodde inte mina ögon när jag såg det. Och sist men inte minst… killen springer med benet!!!!

Jag ska få ha benet på test from i slutet av oktober, vilket ska bli såå himla häftigt. Jag har aldrig gått med ett microprocesstyrt knä förut och jag kan inte förstå att jag får denna möjlighet. Jag är så glad!!!

På tisdag ska jag till Uppsala för att diskutera min rättighet till att få detta knä. OM jag tycker om knät. Dock utefter vad jag har sett och hört om knät så stämmer det in på allt jag vill att en protes ska ha. Säkerhet, funktionalitet och utseende. Självklart är det av blandad karaktär jag åker tillbaka till Uppsala. Sist jag var där fick jag ju höra att jag aldrig skulle kunna rida eller springa igen. Och det vet vi ju alla hur det gick, efter att jag fick en bra protes.

Nackdelen är att Uppsala för närvarande har olika läkare, vecka till vecka. Och att besluta över ett knä som nästan kostar en halv miljon känns väl som ett ganska stort beslut att ta av en läkare som förmodligen inte är så insatt. Men… jag känner mig själv. Om jag vill ha det här knät så kommer jag göra allt i min makt för att det ska bli mitt. Då kan ingenting stoppa mig. Så är det bara.

Jag vägrar låta landstingspolitik ligga i vägen för min framtid. Jag är inte ens 27 år och jag ska ha det bästa! Och att få ETT ben, med alla dess tänkbara funktioner är det absolut bästa.

Jag ska inte måla fan på väggen. Jag ska gå dit med öppet sinne och hoppas att jag möter en läkare som säger “självklart – du ska ha det bästa – du har ju hela livet framför dig!”

Tänk om det blir så?? :-)

Men fram tills dess… JAG SKA FÅ PROVA GENIUM KNEE!!!!!!!

 

Här får ni själva se vilka fantastiska möjligheter detta knä har. Jag får känslan av att killen inte ens tänker “protesben” – “vanligt ben”. Utan bara vänster eller höger. Såå jäkla coolt!!!  Och för den som har tid på tisdag förmiddag att hålla tummarna… är varmt välkommen att göra det :-)

 

 

6 Responses to Genium Knee!!!

  1. Christoph says:

    We will take this step together …..

  2. Månka says:

    Madde, jag ska tänka på dig och hålla alla mina tummar för dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>