Det kom ett mail…

On October 1, 2011, in Mot Alla Odds 2011, by Supermadde

I mitten av mars fick jag ett mail. Ett mail som förändrade min tillvaro i en positiv riktning. Ett mail jag aldrig räknat med att få. Dagen innan hade jag beslutat att lägga ner min blogg pga jobbiga omkringliggande orsaker. Jag gick in i bloggen på morgonen bara för att se om någon kommenterat mitt bloggavslut och där låg det, mailet.

Det var Mastiff TV-produktionsbolag som mailade till mig. De hade hittat mig via sökord på nätet och trocklat sig fram till min lilla sida. De ville att jag skulle komma till en casting för ett spännande tv-program som skulle sändas på SVT. De tyckte att jag verkade vara en sån ”inspirerande” och “härlig” person. 

I den stunden ändrade jag mig, jag valde att fortsätta blogga trots att jag genomgick en tuff tid privat. Jag älskar ju att blogga! Och inte tusan kunde jag sluta blogga när såna här spännande saker började dimpa ner i mitt liv, tack vare bloggen!! Jag som verkligen tror på att vissa saker kommer in i våra liv när vi verkligen behöver dem, tackade självklart ja till att åka på castingen. Mottot var: ett steg i taget, ta det för vad det är.

Jag kom in i ett rum med glasväggar runtom. Jag fick träffa en av producenterna och två castingansvariga. De hade en kamera med i rummet för att de ville se hur jag såg ut i “tv-rutan”. Till en början kändes det ovant, herrejösses, hur ofta går jag på såna här grejer? :-) Men i slutet kändes det som fyra tjejer som satt och skvallrade om ditten och datten och jag ville knappt gå därifrån. Härligt med energigivande personer!

För oss som “klarade” castingen väntade sedan två olika castingar till. En del var fystester och en annan var att träffa producenten, expeditionsledare och psykolog. Det var riktigt kul och det bästa var att jag tog ett steg i taget. Jag ville inte ta ut någon vinst i förskott, få förväntningar. Jag ville finna min kärna i allt: vad vill jag?
Visst, det var jättekul och ganska hedrande att TV hörde av sig och vill ha med MIG. Men samtidigt ville jag att det skulle vara  något som jag kunde stå för. Det var det viktiga för mig.

Programmet som de ville ha med mig i hette och heter Mot Alla Odds. Ett program som handlar om tio personer där alla har någon form av funktionsnedsättning. Målet är att dessa personer ska hjälpa varandra att ta sig fram 150 mil genom Zambia och Namibia nere i Afrika. Utan att bli uppkäkad av en zebra ;-)

Jag? Åka till Afrika?

Jag hade sagt att ett av mina mål med mitt eget liv var att börja resa utomlands mer, då detta är något som jag verkligen har saknat. Och helt plötsligt låg detta erbjudande framför min fot. En månad nere i Afrika!

Nervös. Exalterad. Rädd. Glad. Hoppfull. Ja alla känslor som egentligen går att få i såna här lägen. Jag funderade en hel del på min egen förmåga. Kommer jag att klara det? Alla djur? Som min psykolog jag gick till då sa: om du hyser den minsta oro eller tvivel för att följa med på detta, då bör du följa med!

Och sagt och gjort… jag tackade ja! Jag vill inte sitta på en gungstol när jag är 80 år och tänka: va fan följde jag inte med för? En del chanser kommer bara en gång i livet och då gäller det att haka på!

Sååå mina kära bloggläsare… ni kommer alltså få se lite mer av mig än att bara läsa min blogg framöver :-)

Programstart: Måndag 7 november (8 avsnitt)

Kanal: SVT 1 (kommer även att finnas på SVT-play)

Tid: 20.00 – 21.00

 

8 Responses to Det kom ett mail…

 1. Niki says:

  Så nu är det officiellt:-) SPÄNNANDE!

 2. Petter says:

  Aha. Så det var därför du var i Afrika. :-) Jag såg lite av ett liknande program på engelsk tv för några år sedan.
  Då får man hålla ögonen öppna och sen kan man ju säga till folk att man “känner” den där kändisen i TV. :D

  Hoppas sovmorgonen vare skön.

  • Supermadde says:

   Jajamensan, och du kan tro att det har kliat i fingrarna :-) Det känns jätteskönt att få prata om det nu ÄNTLIGEN. Det känns konstigt att ha varit i Afrika i en månad och inte säga ett skvatt :-)

   Jag förstår att du känner igen programideen, detta är den svenska versionen av den :-)

 3. saffram says:

  så grymt! ska bli sååååå spännande att få se. vad livet är föränderligt ;) det blir aldrig riktigt som man tänkt sig :) kram på dig

  • Supermadde says:

   TACK Saffran! Ja livet bjuder verkligen på en hel del överraskningar, härligt!

   Hoppas att du har en fin helg med familjen. Kram!

 4. Månka says:

  Wow!! Vad spännande! Det ska jag verkligen följa :) Så kul! Grattis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>