Tips till lårbensamputerade

On July 20, 2010, in Allmänt, Ampislivet, by Supermadde

Ok, detta med skavsår av protesen suger verkligen. Det kan dra ner humöret på även den gladaste av alla glada.

Jag fick tips av min goa vän Tomas som också är lårbensamputerad, att herrkalsonger kan skydda mot skavsår.

Efter att ha provat det några gånger (tack darling för sponsringen) så måste jag hålla med om att det fungerar. Inte till 100%, men en betydligt skonsammare lösning för huden än att inte ha något alls.

Jag inbillar mig att det bästa är riktiga bomullskallingar samt att de har lite längre ben, så att de verkligen skyddar under sittbenet.

Tack Tomas :-)

Bilden visar skillnaden, på protesbenet sitter kallingarna innanför hylsan för att skydda och på benet som är kvar sitter de som vanligt :-)

 

0 Responses to Tips till lårbensamputerade

  1. Therese says:

    Tack Madde !!! Ska genast testa !!! Den här sommaren har jag fått en del svidande små skavsår på rumpan och det är inte skönt !!!!!!!
    Hoppas allt är bra. KRAM !!!!!!!!

    • admin says:

      Hej finaste Therese!
      GRATTIS på din födelsedag :-)

      Vad kul, prova du också och berätta gärna sen vad du tyckte. Jag tycker personligen att det hjälpte en hel del. Sen kanske jag inte skulle välja att ha herrkalsonger om jag ska ut och dansa en kväll, hahaha.. men när man ska vara “funktionell” var de kanon :-)

      Med mig är allt bara bra. Hur är det med dig? KRAMEN!!

  2. Petter says:

    Verkar bra. Hoppas det funkar bättre än det jag föreslog för några veckor sedan med cykelbyxor/löparshorts. (Om du minns) ;-)

    Kanske bomull är bättre än polyester eller nylon. Annars är polyester grymt bra för att få bort fukt då bomull binder fukt. Bomull är nog bättre i din hylsa då fukten inte kan transporteras ut som med polyester.

    Hoppas det hjälper i värmen som säkert är skönt men ett rent helvete för protesbärare.

    • admin says:

      Ja, klart jag minns ditt tips om cykelbyxor! Jag köpte ju ett bar trosor ifrån HÖÖKS som påminner om cykelbyxor, men de släppte på en gång. Förmodligen var de i polyester eller nylon, minns inte riktigt. Jag tror verkligen bomull är bättre. Som sagt, det är inte till 100%, men lite iallafall :-)

  3. Therese says:

    TACK !!! Hade en mysig födelsedag med restaurangbesök med familjen och fina presenter. Man blir aldrig för gammal för paket :-)
    Ja jag ska verkligen testa kallingar. Har varit ute och gått med stavar en del och det är då skavsåret på rumpan kommer och det är så trist och gör jävligt ont. Jag rapporterar hur det går.

    Med mig är det väl sådär just nu. Har blivit sjuk igen och ska få behandling inom kort. Mår toppenbra fysiskt och har inga symptom men den jävlen vill inte släppa mig. BLÄ !!!! Känns trist och jobbigt.
    Vi har bokat in en resa till Grekland om två veckor och det ska bli underbart att få komma bort.

    Stor KRAM !

    • admin says:

      Hello Theres!

      Ja, jag får också mest skavsår när jag ska gå längre sträckor och när stumpen blir svettigt. Nog för att vi bara har ett ben, kan vi inte få ha en dräglig protesförsörjning?

      Men vad säger du? Åhhhhh vad tråkigt att höra Therese, varför kan den inte inse att du ska leva – inget annat!!! Vet du vad du kommer få för behandling mm? Skicka gärna ett privat mail till mizz_chikara@hotmail.com

      Styrkekramar till dig!

  4. Anna says:

    Surfade in på din blogg av en slump, tänkte bara tipsa om hudvårdsprodukter för amputerade. Derma repair, derma clean och derma prevent. Speciellt derma prevent är grym för att förebygga skav av protesen. Lägger sig som en skyddande hinna på huden. Du borde kunna få dessa produkter av din ortopedingenjör.
    Sen kan jag rekommendera ortopedingenjörerna på Olmed sös, de är jätteduktiga och du borde testa att gå dit om du inte har en protesförsörjning som funkar. Skav ska du inte behöva ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>