Min revansch

On August 27, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Hej på er!

Först och främst vill jag tacka er alla som har varit med och kommenterat till inlägget “Var chef över ditt eget liv”. Det betyder jättemycket för mig att ni vill vara så engagerade :-)

Jag misstänker att ni som känner mig vid det här laget kan gissa hur jag mår just nu? JAG MÅR HUR BRA SOM HELST!!! Jag är så otroligt lycklig inombords just nu så det finns inte. Denna dag är en stor dag för mig. Det är dagen när jag gymmade ordentligt för första gången efter amputationen och även mitt första köpta gymkort efter amputationen. Helt fantastiskt att ta revansch och komma tillbaka!!

Jag var taggad till max imorse. Åt min sedvanliga träningsfrukost: fiberberikade havregrynsgröt med lågkalori hallonsylt och lite mjölk. Min instruktör för dagen var Christer och det var en riktigt härlig människa. Kanontrevlig och positiv! (Som mig, hö hö hö)

Vi värmde upp med cykling 10 minuter och det är väl som att cykla i 20 minuter då jag bara cyklade med ett ben. Jag kan fortfarande inte ha protesen sen mina blodskavsår sedan ridningen i torsdags och söndags, men det gick grymt bra på ett ben! Sen körde vi lite bensträck, benspark, in-utsida lår, ryggövningar, bröstövningar, axlar och biceps-triceps, mage och länd.

Christer frågade mig nästan vid varje maskin: Hur känns det? Och varje gång svarade jag: fantastiskt!! Det var sååå otroligt skönt att känna känslan att inte orka en till, att känna syran i musklerna och bara vilja ge upp. Åh vad jag älskar det!!!

Christer var jättenöjd med träningspasset och vi hade hållt på längre än vad han normalt brukar göra vid såna här introduktionspass. Så tack Christer att du tog dig tiden :-)

Efteråt blev det dusch och lyxbastu med balsam. Så mysigt med själavård! Så gjorde vi jämt förut när vi tränade. Vi la alltid balsam i håret och sen satt vi i bastun en kvart. Åh vad mysigt det är :-)

På söndag tänkte jag åka dit och simma. Det ser jag fram emot :-) Då ska jag även hämta ut mitt halvårskort som kostar 1300kr. I och med att jag genom jobbet får 1500kr i friskvårdspengar och även är berättigad pensionärsrabbat pga min handikappersättning, så slapp jag betala 2000kr. Med andra ord så kommer inte mitt gymkort kosta mig någonting alls :-) :-) :-) Gratis är gott ;-)

Nej ni… nu ska jag vara lite social här hemma. Har ätit min gudomliga lax med bladspenat och champinjoner så nu mår magen förträffligt också :-)

 

5 Responses to Min revansch

  1. Emma says:

    Pensionärsrabatt för handikappersättningen ? Det låter ju inte alls så tokigt det ju! :)

  2. Petter says:

    Pensionärsrabatt??? Låter lite som förr i världen när barn, pensionärer och värnpliktiga fick komma in billigare på nöjesfältet :-)
    Heter det fortfarande handikappersättning när ordet handikapp idag inte verkar vara ett politiskt korrekt ord? (ironi) ;-)

    Kuk att du hade kul och förhoppningsvis kommer du att gymma en hel del. Passar väl perfekt när du inte kan/vill PPW och KW, (Kryckwalka).

    • admin says:

      Ja, det heter fortfarande hkp-ersättning. Konstigt kan tyckas men jag tror inte de hittar ett passande namn. Funktionsnedsättningsersättning blir lite tokigt tror jag :-)

      Ja det ska bli grymt kul att börja gymma igen, min kropp har längtat efter det rejält mycket :-)

      Trevlig lördag!

  3. Petter says:

    Oooops. Det första ordet i näst sista meningen blev inte bra. Vem fasen kom på att K och L ska sitta bredvid varandra på tangentbordet. Med mina yviga fingrar kan det lätt bli fel. Hihihi…..

    Någon form av redigering krävs nog från Admins sida annars undrar nog folk vad jag är för filur. Sorry….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>