Allergisk reaktion

On September 21, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Jahapp… efter ca 2 ½ timmar på ögonmottagningen så var det min “dom”. En allergisk reaktion som yttrar sig på ögonlocken mm och gör att det kliar inne i ögonen. Tack och lov var det inget fel på mina ögon, ingen allvarlig ögoninfektion eller någon sjukdom i ögonen – och det var det bästa av allt! Men däremot så känns det ju inte kul med denna “allergiska reaktion”. Vad tusan är jag allergisk mot?

Läkaren frågade om jag hade köpt något nytt smink eller så. Men jag har ju inte bytit ut någonting, har haft samma. Det enda jag ska göra är att byta mina borstar, för säkerhets skull. Men det känns långsökt. Allt började ju i samband med att jag satte in P-staven.

Remiss till hudkliniken… och sen får vi se… En dag i taget. Men frustrerande!

Bredvid mig så satt en äldre man som precis fått reda på att hans syn aldrig kommer att kunna förbättras. Och att han nästintill var blind. Det var oerhört gripande att sitta bredvid och höra detta. Usch… livet kan verkligen förändras fort.

 

 

4 Responses to Allergisk reaktion

  1. Emma says:

    Tur att det inte var något allvarligt som nu råkat ut för. Jag ska snart på ombedömning av min gråstarr, för att se hur den utvecklats sen jag upptäckte det.
    Nackdelen med mediciner är bieffekter :P
    Fast jag lider inte så mycket av det än, som tur är :)

    • Supermadde says:

      Tack Emma!

      Det enda som är jobbigt är att jag inte till 100% inte vet vad det är jag är allergisk mot. Och att huden i ansiktet fortfarande reagerar på något. Det tär verkligen på min energi.

      Jag hoppas att det går bra för dig med gråstarren och att det inte blir värre. Har du fått den från cellgifterna?

      • Emma says:

        Bägge ögonläkarna var övertygade om att den är medicinskt orsakad, något man tydligen kan se på strukturen på något vis. Men ingen av cellgifterna har det som känd biverkning.. däremot har kortison det, vilket jag ju haft en del av trots allt.
        Men det stör mig inte allt för mycket än iaf :)

        • Supermadde says:

          Ok, vad skönt att cellgifterna är oskyldiga denna gång. Även om de många gånger är bra att skylla på :-)

          Stor kram, Madde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>