Hmm…

On March 31, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Jag fick äntligen tag på en receptionist på stället där jag har min husläkare. Det har ju gått flera veckor sedan jag röntgade min vänstra axel och jag tycker att mitt svar borde ha varit läkaren tillhanda för länge sen. Jag förklarar mitt ärende och receptionisten säger att jag kan ringa dit halv nio imorgon bitti, för att få mer information av en sköterska. Vaddå? Betyder det att det är något konstigt? Annars hade hon väl bara bokat in mig på ett läkarsamtal, eller vaddå?

Hmmm… nu får vi se vad de säger imorgon bitti…

 

Fullt upp och sjuk sambo

On March 30, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Hej på er :)

Är på jobbet och det är fullt upp, roligt! Vi har ätit påsklunch tillsammans idag och jag måste säga att det var riktigt gott med lite strömming, lax och sill mm. Jag hann inte med att äta prinskorvarna (de är väl ändå godast när de är råa?) :) så nu känns det lite påskigt i kroppen.. hihi

Anders är hemma och är sjuk. Tidigare i helgen retades jag lite med honom, men nu måste jag säga att han verkligen är sjuk. Inatt har han sovit som en kratta (jag också, för när han väl somnar så snarkar han som jag vet inte vad) sorry älskling :) men det gjorde du.. hihi.. så jag har sovit ca 3 timmar inatt och var lagom mör imorse när jag åkte till jobbet. Cira är hemma idag och VAH:ar, Vård Av Husse och det tror jag att hon känner sig nöjd med. Hon hade tydligen legat på min sida av sängen hela förmiddagen och inte rört en fena. Förutom när nästa lilla tjej, Chilli, kom och skulle ligga på min kudde… såå söta. Det är inte alla som har tre tjejer i sängen om nätterna ;) Haha..

Nehepp, back to work! Ha en härlig tisdag och njut av solen :)

 

Orättvist att hänga ut olika hundraser!

On March 29, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Idag läste jag en artikel på aftonbladet.se att en kvinna hade bussat sin rottweiler på polisen. För några veckor sedan läste jag om en hund som hade bitit en person, men rasen som hunden tillhörde avslöjades aldrig. Det har hänt alldeles för många gånger känner jag, så fort det är någon av de “tyngre” raserna, så som rottweiler, dobbermann, pitbull eller amstaff som har gjort något dumt, då ska det hängas ut hej vilt. Och gärna med någon talande bild där hunden har hela gapet öppet och fradga som kommer mellan tänderna så den ser livsfarlig ut. Men när det är någon “vanlig” hundras, golden retriver, labrador, chihuahaha (har fortfarande inte lärt mig hur det stavas) etc, då är det sällan som de hängs ut. Och framförallt inte med någon “talande”  bild.

Jag blir så fruktansvärt irriterad på detta fenomen! Och än mer irriterad blir jag över människor som dömer en hundras utefter sin ras. Jag har träffat på många hundar av den mindre sorten som har varit helt kokkobello och betett sig riktigt illa, bitit folk utan att någon ens har rynkat på ögonbrynen. Hade det i dem lägena varit en hund av “kamphundras” – då hade hunden med största sannolikhet blivit avlivad.

Men jag som har en rottweiler, jag blir genast dömd att jag har en så kallad “kamphund”. Jag blir rent ut sagt förbannad över detta, då allt i syvende och sist handlar om ledarskap och sunt hundtänkande. Varför låta hundraser ansvara över ägare som är dumma i huvudet och som utnyttjar en ras till sin egen idioti? En del hundraser har självfallet blivit framavlade för att ha en hög smärttröskel, ökad aggressivitet mot andra hundar etc. Men bara för att de tillhör en så kallad kamphundras, så betyder det inte att de används som kamphundar. Jag har träffat på många pitbulls, amstaffs mm i hundhagar som har  varit hur fina som helst och bra uppfostrade. Men sen finns det en liten klick människor som triggas av att ha en stark hundras och som använder den till sin egen maktförstärkare. Skäms på dem!

Det jag vill säga är att det i syvende och sist handlar om vilken typ av hundägare du är. Behandlar du en hund tillräckligt illa kan du göra vilken hundras som helst till en kamphund. Sen är det väl så att det blir mer eller mindre skador beroende på storlek av hund mm. Men lite skrämmande är det att golden retriver som sägs vara en sån fin familjehund, osakar flest plastikoperationer bland människor som har blivit bitna av hundrasen. Men de hängs inte ut?

Jag är en stolt rottweilerägare och jag kan inte tänka mig ett liv utan denna fantastiska ras!

 

Lat söndag

On March 28, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Idag känner jag mig lat och ändå rastlös, hur tusan går det ihop?!

Vad ska ni göra denna söndag?

 

Spinn of hope

On March 27, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Hej på er!

Idag ska Anders spinna i Knivsta, Spinn of hope heter det. Alla från hans arbete ska åka dit under dagen och spinna en timme i var.

Jag å andra sidan passar på att åka hem till kära familjen i Knivsta och hälsar på. Kul!

Anders har förlustat sig i nya byxor och skor, good for him. Det var inte en dag för tidigt. :) Man måste unna sig lite nytt för att få lite härlig energi… det mottot går jag iallafall efter. Hehe..

Ha en fin lördag så länge!

 

Åh Djurgården, åh Djurgården!!!

On March 26, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Tjoooohoooo!!

Klara till semifinal!!

 

Världens finaste hundras!

On March 26, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Rottweiler, the one and only!

 

Härliga fredag!

On March 26, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Idag är det en härlig dag!

Vi tre tjejer passade på att mysa lite i sängen imorse när vi vaknade. Jag känner mig alltid glad i själen när jag får ligga och mysa med världens goaste töser. Vem kan bli på dåligt humör då? Inte jag iallafall :)

Jag svängde in en kortis hos Anna-Karin och Johan efter att jag hade varit och handlat på Hemköp. Köpte förresten en bok som verkar riktigt spännande, ska visa den sen. A-K och Johan har ju Kira med K.. haha.. och jag har Cira med C.. :) Hon hade blivit riktigt stor sen sist jag såg henne, en riktigt fin tjej. Hon blir ett år i juli och väger redan över 30 kg, det är en riktig rottweiler det :) Hihi.. Nästa gång vi ses ska Cira och Kira få träffas, får vi se hur det går :) A-K och jag har iallafall kommit på att det är skönt när båda heter samma sak, det underlättar inkallningen. Hahhaaha..

Nu väntar vi på att Anders ska komma hem. Jag har köpt lite smått och gott på Hemköp och ikväll ska vi äta kött med vitlökskroketter. *MUMS* Sen blir det till att förbruka alla kalorier till hockeymatchen, i form av skrik när vi hejjar på DJURGÅRDEN! Hehehe.. Det råder nog inga tvivel om att de tar hem vinsten mot Brynäs ;) *mohaahahahhaa*

Trevlig fredag så länge :)

 

Dagens sminkning

 

Jag lever

On March 25, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Hej på er!

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Det har varit fullt upp på jobbet både igår och idag. Ikväll var det även årsmöte, så Ciris och jag kom hem väldigt sent.

För tillfället är jag alldeles slut i kroppen, tom på energi men myser ändå av att sitta uppe och kolla runt i cyberspace. Bloggar mer imorgon!

Natti natt

 

Snöväg…

On March 23, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Jahapp, här är läget fortfarande oförändrat till min stora besvikelse. Det är grymt mycket modd på vår lilla väg och bonden har fortfarande inte kört av den med plogen. Jag och Ida har bestämt nytt datum för date iallafall, men det känns lite tråkigt att inte träffas idag då vi hade planerat det. Men men…

Jag har bestämt att inte testa att köra ut på vägen förrän Anders kommer hem. Hamnar jag i diket så kan han iallafall hjälpa mig. Nu är varken grannar eller någon annan hemma, så hamnar jag i diket så sitter jag där.

Försökte fota vägen, tyvärr är bilden ganska missvisande. Den är mycket värre i verkligheten än vad bilden visar.