Veckans to do

On October 31, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Måndag:

* Jobba
* Träna, blir styrketräning plus kondition

Tisdag:

* Jobba
* Ev. träna. Endast kondition

Onsdag:

* Fylla år
* Födelsedagslunch med Nadde och Therese (Therese och jag fyller på samma dag, hur coolt är inte det?)

Torsdag:

* Kommunen kommer och kollar elopedsgaraget
* Träna, blir nog styrketräning
* Umgås med Nadine

Fredag:

* Fritt val under dagen
* Födelsedagsmiddag hemma hos Ida och Ola

 
 

Solsjäl

On October 30, 2010, in Ampislivet, by Supermadde

Det var fantastiskt inspirerande och roligt att vara på Össurs seminarium igår för ortopedingenjörer och sjukgymnaster. Och jag är jättenöjd med min insats!

Det var en lång och givande dag. Det började 09.00 och slutade 16.00 och därimellan var det fullt ös. Jag var ju som sagt där i egenskap av amputerad och skulle vara en “gå-försöks-kanin”. Saffran som arbetar som sjukgymnast på Össur visade på hur man som ortopedingenjör och sjukgymnast kan mäta olika saker hos en amputerad, för att optimera protesförsörjningen etc. Hon gjorde denna så kallade “ampen” på mig och det var riktigt intressant. Det var alltifrån att jag skulle sitta på en stol, flytta till en annan stol, resa mig utan att ta stöd av armarna, resa mig med stöd av armarna, kliva över ett “hinder”, stå på protesbenet i 30 sekunder (vilket är riktigt svårt och kräver träning enligt mig (och för mig) ) och massor mer.

Sen på eftermiddagen var det så kallad gångträning. Hur man som patient ska lära sig att verkligen använda protesen på rätt sätt. Att verkligen komma över på protesbenet, trycka stumpen ner i hylsan och använda kraften ifrån höften i gången. Alla ortopedingenjörer fick gå en “varsin runda” tillsammans med mig där de fick känna på min högra sida och det tryck jag har därifrån och på tillbakavägen kände de med ett lätt tryck på min protessida. Det var kul! Ju “argare” jag blev, desto starkare blev jag. Och Saffran var som “vanligt” tuffast, hon gjorde att jag gick som om jag var superfull. Hihi…

Det var väldigt mycket mer som hände igår och det var riktigt kul att jag fick vara med. Jag hoppas att de är nöjda med min instas och att det blir fler gånger :-)

 

Slut som artist…

On October 29, 2010, in Allmänt, by Supermadde

… men glad i sinnet!

Jag har haft en fantastisk dag på Össur i Uppsala. Jag är alldeles slut i kroppen och huvudet, så jag berättar mer imorgon – idag står soffan och IDOL på schemat + mysa med mina djur.

Ha en fin kväll, det ska jag!

Ps. Imorgon planerar jag att ha mitt första träningspass med protesen, spännande! Ds.

 

På plats!

On October 29, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Benen och jag är på plats och ser fram emot en givande dag!


 

Snåla miljonärer

On October 28, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Tänk att det inte fanns en enda miljonär som kunde skänka 1 miljon kronor till forskning av bröstcancer på kvällens cancergala.

Alla skänker efter egen kapacitet, jag har bidragit med 100 kr. Alla dessa stenrika gubbar som har miljoner som en annan har hundralappar, vad hindrade dem från att skänka pengar?

Om de själva blir drabbade skänker de säkerligen 10 miljoner istället…

Innan jag sluter igen mina ögon för att inta nattens sömn, tänker jag ägna en stund att minnas då jag själv var sjuk och vara tacksam över att jag överlevde…

Jävla sjukdom… Hemska sjukdom..,

Godnatt

 

Energigivande dag

On October 28, 2010, in Ampislivet, by Supermadde

Jag har haft en toppendag!

Mötet med goa Saffran och Sven gick som sagt jättebra idag och jag känner mig riktigt taggad tills imorgon :-)

Det är ungefär 14 stycken som ska vara med på seminariet, två sjukgymnaster och resten ortopedingenjörer. Min roll är ju som sagt att vara gå/försökskanin och när jag förklarade att mina proteser inte är optimala just nu tyckte de bara att det är bra, skönt! Det är verkligheten sa dem, är proteserna perfekta kan inte ortopedingenjörerna lära sig lika mycket.

Det börjar kl 09.00 imorgon och håller på hela dagen, så jag lär vara tom på energi efter en inspirerande dag :-)

Sen blir det kräftor med Therese på kvällen!

 

På stan

On October 28, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Mötet med Saffran och Sven gick jättebra! Jag berättar mer om det ikväll.

Just nu sitter jag och Atti och fikar inne i stan, jag lyxar till det med en mandelbåge :-) Mums!

Ikväll är det Cancergalan, missa inte den!

 

Uppsala imorgon!

On October 27, 2010, in Allmänt, Ampislivet, by Supermadde

Imorgon ska jag in till Uppsala och ha ett möte med Saffran ifrån Össur. Saffran arbetar som sjukgymnast och Össur är ett av alla företag som tillverkar proteser etc. 

Vi ska planera inför fredagens gå-clinic som hon ska hålla för ortopedingenjörer och jag har blivit inbjuden att vara med som “gå-kanin”. Det känns mest spännande att välja ben: Ett som är på tok för stort där jag måste ha Anders herrkallingar på mig för att protesen ska sitta fast någorlunda – eller en protes som gör att jag får ont i höften . Could be interesting! :-)

Förhoppningsvis kan jag träffa Atti en stund efter mötet med Saffran och ett annat måste är att fylla på mitt teförråd med nya favoritsorten Saffran&Chilli från Bönor&Blad.

 

Min fina tjej

On October 27, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Cira sitter och spanar ut över nejderna :-)