Honesty…

On February 28, 2011, in Mina tankar, by Supermadde

Kontrollbegär…

In…. ut…

Vill inte…

Avskyr känslan av full mage…

Tänker bli den jag var förut… fast i ny, förbättrad version…

Men visst… jag erkänner… jag har ångest över alla cashewnötter med choklad jag har ätit…

Har ätit dem för själens skull…

Imorgon är det en ny dag…

Nya tag…

Jag vet vart jag vill…

/ Mizz Chikara

 
 

Frukost

On February 28, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Min obligatoriska frukost :-)

Osötat flerkornsbröd med makrill, toppat med lite ruccola för att göra allt lite mer spännande :-)

Till det blir det mörkt kaffe med lite mjölk :-) Och så 3 liter vatten på det under dagen så blir det kanon!

Måndag, ny vecka och nya möjligheter!

 

Colours of life

On February 28, 2011, in Allmänt, by Supermadde 

Det är verkligen en konst att inte ha ångest över saker som inte ens är verkliga. Om du tex ska ha ett prov i skolan om två veckor, varför ha ångest över det redan idag? Eller ett jobbigt samtal som “kan komma”…  Ja.. kanske inte det bästa exemplet direkt, men ändå… det finns mycket vi har ångest över ibland…

Jag försöker träna på att inte gå igång känslomässigt och rusa iväg i ångestattacker. Jag försöker att lugna mig själv och säga att “what life wants for me – will come in time”. Det är ingen idé att jag lägger energi på något som EVENTUELLT kan hända eller så, för jag vet varken om jag lever vid den tidpunkten eller så kanske det visar sig inte alls vara så jobbigt som jag har trott. Så med andra ord: slösa inte bort energi som du kan lägga på något positivt! Och om vi bara kan tänka en tanke åt gången – då är det väl bättre att den är positiv?

Annars har jag haft en lugn helg… försöker planera min framtid väldigt mycket vilket känns som det bästa projektet någonsin. Me, myself and I. Jag vill leva mitt liv för min skull och ha nära och kära omkring mig. Och som en otroligt värdefull person sa till mig senast igår: Lev ditt liv Madde medan du kan! Och ja, det ska jag göra - så gott jag kan. Det lovar jag Dig…

Jag drömmer om att resa utomlands och att testa på att bo utomlands. Det vore så himla roligt att ha fått göra det någon gång i livet. Tycker jag inte om det eller inte trivs – ja då är det väl bara att komma hem igen. Men jag känner att jag verkligen vill göra något annat än det de flesta gör… Det är värre att ångra det man inte gjorde än tvärtom.

Mitt liv är här och nu…. :-)

 

Vad tusan hände?

On February 27, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Ok, ta verkligen inte morgondagen för givet. It can end up like this!


 

Ayakous Sushi

On February 26, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Världens bästa Ayakous Sushi gjorde denna utsökta sashimi till mig :-)

Tack V!

Trevlig lördag :-)


 

Mmmmm mums

On February 25, 2011, in Allmänt, by Supermadde 

Föreläsning på G

On February 25, 2011, in Allmänt, by Supermadde

För ungefär ett år sedan så var jag ju och föreläste i min gamla skola i Uppsala. Först var det för årskurs tvåor och sedan åkte jag tillbaka och höll en kortare föreläsning för en enskild klass. Igår förmiddag ringde läraren ifrån den klassen och berättade att hon har bytt jobb och börjat på en privat skola i stan. De ska ha hälsotema i början av april och hon frågade mig om jag kan tänka mig att föreläsa om livskvalitet. Det är väl inget ämne för mig??!! ;-)

Troligen kommer jag välja att ta alla tre årskurser i ett och samma svep och då lutar det åt ca 140 människor som ska lyssna – vilket känns som en jätterolig utmaning. Alternativet är att dela upp det i dagarna tre och ta en årskurs i taget. Fördelen är att man kan komma publiken närmre och folk lättare vågar ställa frågor. Men vi får se, vi ska höras mer på måndag och bestämma då.

Oerhört glad blev jag över hennes ord och detta ser jag verkligen fram emot!

Jag ger en kort föreläsning på en hearing med politiker
gällande ridning och dess betydelse för personer med funktionsnedsättning.

 

Och så var det helg igen…

On February 25, 2011, in Allmänt, by Supermadde

Goddagens på er!

Jag känner lite press på mig att skriva ett blogginlägg just nu. Världens finaste Sari hade skrivit så fint om mig i hennes blogg och tom länkat till mig, så jag känner att jag måste skriva nu bara för det. Hihi. Tack Sari så mycket för dina ord, de värmer gott i hjärteroten. Vi måste planera in när jag ska komma ner till er och hälsa på! Vi tar det till våren när SJ fungerar igen ;-)

Ikväll ska min lillasyster Elvira ha tjejkväll med två kompisar, så jag funderar på att starkt fly fältet :-) Jag har en del eventuella planer, så vi får se hur det blir med den saken. Annars tänker jag hålla mig på övervåningen och spela musik, så jag inte hör deras skrik när det blir läskiga skräckfilmsscener ;-)