Imorgon är en stor dag…

On October 3, 2011, in Allmänt, Ampislivet, by Supermadde

och inte bara för att jag ska åka till Christoph på kvällen :-)

Dagen imorgon kommer ju som sagt att börja med ett besök på gåskolan inne i Uppsala. Jag tillhör ju Landstinget i Uppsala län, trots att jag får min protesförsörjning via OT-center i Danderyd, samt även gåskoleträning på Röda Korsets sjukhus i Stockholm.

Anledningen till detta var att jag inte var nöjd med vare sig den protes jag fick ifrån Uppsala, mentaliteten de hade samt gångträningen. Allt är helt beroende på vart du vill i livet, självklart. Och för mig som ville komma någonstans med gångträningen så passade det helt enkelt inte mig. Det gick för långsamt! Som tur var fick jag reda på att jag kunde ansöka om en så kallad specialvårdsremiss, så att jag kunde få vård utanför mitt eget landsting. Och det var så jag hamnde på OT-center.

Imorgon ska jag tillbaka till gåskolan i Uppsala. Träffa en helt ny läkare. En läkare som eventuellt ska besluta om att bekosta ett ben till mig som kostar flera hundra tusen. Inte en enkel uppgift måhända. Jag hoppas att de kan se fördelarna med att jag faktiskt ska få prova protesen först och gå med den ett tag, för att veta om den verkligen passar mina behov. Och det är mina behov som bör ligga i fokus kring detta. Inget annat.

Jag är ung. Inte ens fyllda 27 (trots att början i november ändrar det faktumet, men det glömmer vi just nu) och jag har hela livet framför mig. För mig är det viktigt att få ett ben som innebär hög säkerhet, lägre fallrisk, som spar energi och som har många funktioner – så att jag kan klara mig så mycket som möjligt utan alltför många belastningsskador, förslitningsskador mm. Plus för att öka min livskvalitet!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg gällande detta, så vill jag gå dit imorgon med ett öppet sinne. Tro på att jag träffar en läkare som har ett bra tankesätt kring detta. En läkare som ser långsiktigt, inte bara den stora summan pengar. En läkare som förstår hur viktigt det är att kunna leva livet,  fullt ut.

Jag tycker att det borde vara en självklarhet att ha de bästa hjälpmedlen, när de faktiskt finns. Framförallt till patienter som har behoven av dem. Behoven ska styra användandet, inte ekonomin. Om jag får välja givetvis ;-)

Jag hoppas att nästa inlägg om detta är i positiv bemärkelse, att jag fick ett ja! :-)

Fotograf: Stefan Nilsson

 

2 Responses to Imorgon är en stor dag…

 1. Petter says:

  Ja jäklar vilken bra bild. Fotografen kan sina saker. Coolt partytrick det där med att vinka benet åt fel håll. ;-P

  Hoppas du får det coola “dyra” benet. Du kanske använder det mer än det förra benet och gör du inte det ökar kanske livskvaliteten de gånger du använder det. Häftigt med tuffa reservdelar.

  Ha en bra Tysklandsvistelse.

  • Supermadde says:

   Ja den blev bra :-) Framförallt med lilla Cayenne som sitter på foten, haha.

   TACK Petter, ja jag hoppas också att jag till slut får det där dyra benet. Om jag kommer att tycka om det så tänker jag kämpa mig enbent för att få det ;-)

   Tack så mycket, ja jag kommer nog utan tvekan ha det fantastiskt i Tyskland, men denna gång kommer jag hålla liv i bloggen :-)

   Hoppas du får en fin vecka med vackra höstpromenader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>