Underbaraste underbara Smithie!

On April 13, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Åh vilken fantastiskt mysig kväll jag har haft i stallet!

När jag hade parkerat bilen såg jag Sessan uppe på kullen i hagen. Jag ropade “Hej” till henne och jag tror hon missförstod mig, hon trodde säkert att hon skulle få gå in. Men hur som helst så gnäggade hon till och sen så BRALLADE hon i hagen (vi pratar om Smithie :) ) Såå himla söt, finaste tjejen!

När jag hade mockat och gjort iordning vatten mm, så hamnade jag utanför tjurarna en stund och snackade med dem. Det finns en stor svart tjur där som alltid kommer fram till en och ska snacka. Då kom även bonden Tommy, så vi stod länge och väl och pratade. Han höll på och skulle märka en av kalvarna och sen skulle han se vilken av kossorna som markerade att kalven var hennes mm. Tommy gillar verkligen att berätta om “bond-livet” och jag tycker det är jätteintressant. Det är nog många som går miste om sånt här. Visst, det kanske inte är “viktig information” men någonstans så känns dessa “äldre” bönder som en del av Sverige förr i tiden och det är nog det som är viktigt för mig att få ta del av.

Jag hade en mysig stund med Nalle, borstade och gosade med honom. Sen fick busponken gå in i sin box och jag tog ut Sessan för att göra iordning henne. Hon är så fantastiskt mysig! Vi borstade, kliade med naglarna längs halsen och manken vilket uppskattades vääääääldigt mycket och sen gjorde jag iordning henne för en ridtur.

Upp via stegen och sen bar det av längs våran berömda Brunnbyrunda. Smithie kändes pigg och glad, vilket hon gör jämt nuförtiden. En härlig trav längs åkrarna innan vi kom in i skogen. Smithie vill gärna ligga på i traven och när jag mjuknar i händerna vill hon gärna både öka och länga steget. Det är en svår balansgång att få henne lugn och samlad, men samtidigt inte vara för hård i handen (då blir det motsatt effekt och man bara spänner strängen ännu mer). Vi stannade hos mormor Gunilla för en brödbit och sen gick vi hem till stallet med raska steg. När vi kom till åkern på hemvägen tog vi en underbar galopp. Vid första galoppen la Smithie in turboväxeln i bakbenen, jäklar vad de sprätte iväg! Och för att träna på galoppfattningar med henne bröt jag av två gånger och gav henne ny galopphjälp. Hon är så fantastiskt mysig! Och för mig som har haft en låsning inom mig sen jag flög av Macho, betyder det jättemycket att få galoppera med Smithie “utan att något händer”. Jag känner mig trygg med henne och hon gör mig så lycklig!!!

När vi kom hem var det många pussar och kel innan de fick sin välförtjänta kvällsmat. De stod och mumsade i sig kraftfoder och lussern medan jag sopade stallgången och njöt av att lyssna på dem :)

Underbaraste underbara Smithie!!

 

0 Responses to Underbaraste underbara Smithie!

 1. Eleonor says:

  Står Smithie i Funbo? Hörde nämligen att en Stina i Brunnby ska ha en Tinker.. kan det va Smithie?

 2. Madde says:

  Hej Eleonor.

  Nej, Smihie står i närheten av Börje :) på Brunnby gård :)

 3. Eleonor says:

  Kanske det va det “brunnby” de menade…

 4. Madde says:

  Det är nog mycket troligt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>