Avmaskning

On July 30, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Idag såg vi att Chilli har mask i magen, så det var bara att svischa in till stan och köpa avmaskningsmedel. Det passade väldigt bra då jag ändå skulle köra in Anders till husläkarakuten plus att jag och T skulle handla inför morgondagens hästvisning.

Anders är tydligen allergisk mot något i Orudis. Han har fått såna hemska brännskador på hälarna och på ryggen, med superstora blåsor som varar enormt. Vi har fotograferat dem för att minnas hur det såg ut, men han vill inte att jag lägger ut bilderna här i bloggen och givetvis ska det respekteras :-) Nu har han fått medicin och fått bandage, så nu hoppas vi att det vänder!

Idag kom N hit till gården och hade en kompis med sig, jättekul! Det var verkligen ett plus med att vi flyttade hit, jag fick två nya kompisar :-)

Imorgon blir det tidig uppgång (för att vara under semestern)Vi ska mötas i stallet kring halv nio och sen är det dags att bege oss till seminstationen. Tyvärr hade en av T och N:s hästar skadat sig i hagen, så han kan inte visas imorgon. Däremot ska lilla Rollis visas, spännande!

Jag får se hur det blir med bloggning imorgon, kanske kan ha lite live-rapporter! Haha :-)

Godnatt!

 

0 Responses to Avmaskning

 1. hannah says:

  Bra att du avmaskar henne! Pyret min nyaste katt skulle vara avmaskad och kry. Hela hon var full med mask hon hade hästbajs i öronen :/ och det kröp ordenligt i öronen enligt veterinären. Men jag känner att jag räddade henne från vanvård och nu är hon banne mig den underbaraste lilla katt som finns :)
  Mask är äckligt jag klarade knappt av att rensa lådan när hon bajsat och jag slängde ett duntäcke även om masken bara låg på lakanet haha

  • admin says:

   Ja det är verkligen inte fräscht med mask i magen, jag lider med våra djur när de drabbas. Förstå om vi har mask i magen, huuuaa!

   Dock köpte jag avmaskningsmedel som man ger oralt vilket INTE var poppis. Chilli hatade det!! Så tills nästa gång om 6 månader ska jag köpa tabletter, det känns skonsammare. Cayenne däremot ska tydligen ha varannan vecka några gånger nu när hon är liten, så hon blir tyvärr tvungen att genomgå detta några gånger till :-)

 2. hannah says:

  Haha ja den där orala var ingen poppis för pyret heller.
  Min förra katt Kompis som var sjuk fick flytande Flagyl stackarn samma medicin jag fick efter min OP, det kan jag säga var inte poppis. Det är lättare att ge katten medicin i tablettform då kan man “bygga” in den i t.ex mjölklinser små gröna godisar som katterna älskar :)

  • admin says:

   Ja precis :-)

   Chilli är dock extremt kräsen när det gäller godisar, jag fattar inte? Hon bara nosar på godisarna och sen går hon vidare.. haha.. Tur att min granne har tre katter, så det finns alltid några som vill ha godis :-)

   Vad mysigt namn, Kompis! Hihi

 3. hannah says:

  Ja hon var en riktigt mysig liten manx, tyvärr blev hon bara 2år. Jag skaffade henne som en kompis åt Zelda därav namnet :) hon skulle egentligen hetat Godis. Nya katten heter Misty fast vi kallar henne Pyret för hon är verkligen en miniatyrkatt (näringsbrist som kattunge).
  Här hemma biter katterna nästan fingertopparna av mig när jag plockar fram godiset och det gäller att Zelda är snabb annars får hon inget haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>