Busig shettis

On May 17, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Idag när jag kom hem betade Marinella utanför vårt hus. Vi har börjat använda oss av “gräsklippare v. 10.0″ som då är en riktig häst och inte ett bensinvidunder man måste brumma runt med. Haha.. Till min stora glädje! Tyvärr var ju flugorna väldigt intresserade av henne och hon vankade av och an i hagen. Hon kommer förhoppningsvis att få ett föl här i dagarna vilket betyder att hon är ännu tyngre nu än vanligt och då blir det extra jobbigt att gå omkring. Till slut blev flugorna så elaka på henne att jag tog in henne. I andra “gräsklippare v. 10.0″ hagen betade Pocahontas och Sambese (lär mig aldrig hennes namn) och Pocahontas har storkoll på om elen är på eller inte till hagen.

Vipps som det är hör jag Sambese gnägga som tusan och vad har hänt, jo, den rackarns lilla shettisen har rymt hagen. Hon blev väl så avis på att Marinella fick komma in, i skydd från flugorna ;-) Dock ville inte hon till boxen, utan till foderstället och tugga lite pellets. Haha.. den rackarn! När jag försökte ta henne kutade hon bara ut igen och det var ingen idé att stressa. Inga bilar kör förbi här ändå, hon kommer ingenstans och det enda stället hon vill till är maten. Haha.. Så jag gick lugnt och sansat efter henne och ropade på henne mm. Till slut fick jag tag på den lilla busmajan och ledde henne till hagen igen, vilket gjorde Sambese oerhört nöjd.

Gick upp till huset och skulle hjälpa Anders med tvätten, då vi hör att Sambese börjar att gnägga och fara runt igen. Och ingen liten mörk shettis syntes i hagen. *suck* Ner till stallplanen igen och tyckte lite synd om mig själv att jag inte kan springa, vilket i detta fall medförde att Poccas hann äta betydligt mer gotti än om jag hade kunnat springa ner (och hon som INTE ska äta mer) =) Hon stod däremot och åt pellets och såg vääääldigt nöjd ut. Jag stängde igen stalldörren så att hon inte skulle komma ut och sen blev det raka vägen in i boxen.

Detta resulterade i en hippitihoppande och gnäggande Sambese i hagen, så jag tog in henne också. Vilket i sin tur gjorde Marmeta med lilla fölet Rolette också tossiga, så Anders och jag tog in dem också. Tänk hur det är :-) Sen tog jag och T en tur med Cira, Konjak och Poccas och Poccas fick röra lite på hullet. Hihi.. Hon är så duktig att gå bredvid elopeden, dock en riktig liten busmajja ibland när vi ska trava iväg på åkern. Då vill hon slänga med huvudet och busa lite, söta tjejen där.. :-)

Jaha.. det var min måndagskväll, hur såg din ut?