Present

On March 30, 2011, in Mina tankar, by Supermadde

Yesterday is history.

Tomorrow is mystery.

Today is a gift – that’s why they call it Present.

 

Förberedelser inför föreläsning

On March 30, 2011, in Allmänt, by Supermadde

God kväll på er!

Vilken underbart vacker onsdagskväll det har varit idag. Solen sken och inte så värst mycket till vind ute, härligt! Jag tog en 25 minuter lång promenad innan min middag och det kändes jätteskönt. Jag behövde ut och få röra på mig och rensa huvudet lite. Jätteskönt!

Jag håller på med förberedelser inför en föreläsning jag ska hålla nästa vecka. Jag ser verkligen fram emot detta och det känns som en härlig utmaning då det är väldigt många som kommer komma och lyssna till mig. Jag vill göra så gott som möjligt ifrån mig känner jag och det känns skönt att jag håller på och processar med detta nu, vad jag ska ta med och inte. Men själva föreläsningen kommer att handla om livskvalitet och att vi faktiskt kan välja hur vi vill leva våra liv, hur vi vill välja att hantera saker som kommer i vår väg mm.

En väldigt speciell person i mitt hjärta kommer att vara med mig under denna föreläsning och jag är så otroligt tacksam över att hon ska vara det. Det ger mig också en extra sporre att göra ännu bättre ifrån mig :-)

Nehepp, nu är det sänggång! Imorgon blir det gymmet och sedan lite praktiska bestyr :-)

 

Underbart träningspass!

On March 30, 2011, in Träning och hälsa, by Supermadde

Imorse var jag och hade ett PT-pass tillsammans med Nikola. Jag blir alltid lika inspirerad och glatt peppad av honom och det känns verkligen superbra att träna med PT. Vilken enorm skillnad det gör!

Som alltid så träffas vi inne i PT-rummet och diskuterar veckan som gått, hur jag har tränat och hur jag tycker att det har gått. Idag mätte vi även mitt kroppsfett med hjälp av en applikation i Iphone. På grund av att jag bara har ett ben så går det ju inte att mäta kroppsfettet med den vanliga gym-vågen – då man behöver ha två ben. Så det kändes riktigt kul att Nikola hade hittat denna App så vi kunde få någon form av siffra på mig iallafall :-)

Nu när jag börjar få muskler så går jag ju inte ner i vikt på samma sätt, utan nu går jag ner i kroppsfett (tack och lov, haha) och då kan jag inte fokusera på vågen längre – utan känslan jag har i kroppen. Och jag känner verkligen att jag börjar bli stramare, både här och där och det är verkligen en grymt härlig känsla!

Idag så såg träningsupplägget ut såhär:

10 min uppvärmning på Crosstrainern i intervall träning
TREX – Knäböj, bröstpress, bicepscurl
“Draken” med hantlar
Atomic push ups
Yoga strech

Det var ett fantastiskt träningspass och jag hade såååå ont i mina underarmar, det kändes nästan som att jag skulle tappa mina händer. Haha! Jag längtar redan tills nästa vecka när vi ska köra igen :-)

Nehepp, nu ska jag ut på en kvällspromenad i den härliga vårkvällen. Härlig musik i telefonen med vägen framför min fot, det är livskvalitet det! :-)