Nu är den min!!!

On August 20, 2010, in Skönhet&Hälsa, by Supermadde

Tack underbara Carola på Bik Bok i Västerås för den vänliga servicen och trevliga bemötandet! Och framförallt, ett stort tack att jag kunde lägga undan jackan ;-)

NU ÄR DEN MIN!!!

 

Therese har fått en ny leksak

On August 20, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Kolla in vilken snäll dotter Therese har som har köpt en fantastisk leksak till sin mamma :-)

Jag och Nadde var ute och körde igår kväll, vi var som Thelma och Louise (förutom fallet nerför berget förstås), vinden bara ven i håret på oss och tårarna rann av fartvinden. Vi toppade 76 km/h, och på en fyrhjuling kändes det ungefär som när man kör 150km/h med bil. GRYMT KUL!

 

Fler bilder på kärlek

On August 20, 2010, in Allmänt, by Supermadde

 

Har man en snäll hund eller har man en snäll hund?

On August 20, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Ciras säng har övertagits av Chilli & Cayenne, nästan så jag misstänker att deras kära matte måste köpa en till till sina tjejer. Hahaha… Jag tycker Cira är så söt, hon tittar liksom på dem när de låg i sängen hennes och sen gick hon två steg och dunsade ner på golvet och gav ifrån en liten suck och sedan somnade. Hur omtänksam får man bli? :-)

 

Kär i Crescendo

On August 20, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Jag var ju som sagt ut till Linda igår och träffade henne och Crescendo. Och även underbart söta Ullis som också är en gammal “Lagga-tjej”. Jättekul att träffa alla tre med andra ord :-)

Jag skulle ju prova rida Crescendo igen och se om det skulle funka på söndagens uppvisning. Traven har ju varit jobbig för mig pga protesen, då han är en liten pojke på 1,84 cm och gärna tar stora kliv fram i livet. Vilket är helt rätt av honom, men för mig med protesen så blir det ibland lite obalanserat. Så till galoppen har vi inte ens kommit, helt pga mig och min rädsla att tappa kontroll mm.

Linda är ju INTE sen med att börja hålla lektion, bara för att hon står på marken och någon annan rider. Haha, hon är så rolig den där sötnosen. “Upp med bröstet, låt han inte tappa vänster bogen, fånga upp med yttertygeln, BRA där!” osv osv osv… ni förstår säkert :-)

Jag höll på att tappa benet och det pruppade för fullt, precis när jag skulle börja galoppera. Jag hoppade av och satt om benet och när vi väl skulle prova kändes det som att vi skulle flyga till månen fram och tillbaka om vi fick till en galopp. Så jag fegade ur… Eller, jag ska inte klanka ner på mig själv för att jag inte vågade. Vi bestämde att vi ska prova när han har voltigegjorden på sig och jag kan hålla mig “fast” på ett annat sätt.

Fördelen var (och Linda fick mig precis dit hon ville) att jag släppte på spänningen i traven. Vi började rida istället och då var traven helt plötsligt inte farlig utan allt kändes bara bra. Jag hade gärna ridit i 20 minuter till :-)

Crescendo är verkligen fantastiskt snäll. Han går verkligen efter reklamens motto: “Är man stor måste man vara snäll” och snällare häst får man faktiskt leta efter. Och varje gång man berömmer honom, ser Linda sådär härligt nykär ut och blomstrar ut i stoltheten: Han är MIN! Hihi..

Jag bestämde mig för att jag ska rida på söndagens uppvisning. Jag ska gå utanför min egen comfort zone och utmana mig själv! Tanken är ju inte att jag ska visa upp ettOS-dressyrpass (för där är jag verkligen inte) utan att jag ska visa att ridning går – trots att man har förlorat ett ben. Så jag ska ta på mig benet som är oklätt så att folk ser stålröret och fattar att jag inte har normala ben. Hahaha.. Och så ska jag ha en av mina berömda T-shirts på mig för att väcka lite ovationer :-)

TACK Linda för en härlig kväll i stallet och TACK Ullis för att du agerade papparazzi!

 

Bik Bok

On August 20, 2010, in Skönhet&Hälsa, by Supermadde

Jag hittade “min” jacka inne på Bik Bok igår och jag ogillar skarpt att inte få det jag vill ha, när jag vill ha det. Jag var verkligen inställd på att komma hem med en ny höstjacka! De kommer komma in igen, så jag kommer ligga på telefonen varenda dag för att hinna lägga undan ett exemplar, innan de tar slut. Gaaahh… En kompis skrev att det finns Bik Bok i Väsby och Kista, så i “värsta” fall får jag köpa den när jag åker hem från arbetet någon dag.

Åhhh… vill ha vill ha!

499kr på Bik Bok

 

Bönor & Blad

On August 20, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Igår passade jag även på att gå in på min favorit-te-affär “Bönor & Blad”. Till min lycka var de bästa tjejerna/kvinnorna där inne som är superdupertrevliga. Jag har ju haft en tesort jag inte minns namnet på och som är bland det godaste teet jag har druckit. Så jag har medvetet vägrat att dricka upp det, för att kunna ta med lite rester till dem så kanske de vet vad det heter.

Och till min stora glädje gissade båda två på samma tesort på en gång, SUNFLOWER! Och jag blev så lycklig över att det inte bara var limited edition-te och var slut. Utan det finns i “baslagret” av tesorter. Tjoohoo!!

Jag stod länge och väl där inne och babblade, precis som det ska vara. Ena tjejen berättade att hennes bror varit med i en MC-olycka för många år sedan och har fastnat lite i sitt sorgearbete och aldrig riktigt gått vidare. Hon ville att han skulle träffa någon som mig, som är glad och lever ett liv utefter mina nya förutsättningar. Det kändes kul att hon sa så, det värme inom mig! Jag tipsade henne om Mikael Anderssons hemsida och att han arbetar proffisionellt med att hålla föreläsningar och har en enorm livsglädje och en superbra talare. Så jag hoppas att det kan bli något för honom :-)

Innan jag kom därifrån hade jag köpt med mig fyra tesorter, Sunflower, Chai Special, Smultrondröm och Saffran&Chilli. De sista två (framförallt Saffran&Chilli köpte jag för att vara lite wild and crazy, våga prova något nytt)

 

Jeanslycka

On August 20, 2010, in Allmänt, by Supermadde

I veckan damp det ner i brevlådan en rabattkupong på H&M på 150 kr. Detta gjorde mig glad då jag har velat köpa nya, ljusa jeans jättelänge. Men av någon underlig anledning blir jag alltid “snål” när deras jeans kostar 399kr. Det är egentligen inte dyrt och jag vet egentligen inte varför jag blir snål, men så är det iallafall. Men nu skulle de ju kosta bara 249kr och då var saken biff :-)

Innan jag åkte in till stan igår hade jag gjort iordning en lista (ja, ni hörde rätt) på de affärer jag skulle besöka och framförallt vad jag skulle titta på inne i respektive affär. Jag har annars en förmåga att titta på allt möjligt och så förköper jag mig istället.. Haha.. duktigt va? Och det bästa av allt: jag glömde inte listan!!!

Jag hittade ett par jättefina jeans på H&M, den första och enda modellen jag testade. Jag tog första paret i den storlek jag trodde att jag hade, men innan det var slut hade jag fått gått ner två storlekar. Vilken underbar känsla det var!!! Hon som vaktade provhytterna sa att jeans ska man knappt få på sig första gångerna, för då kommer de bli som bäst framöver. Och de här satt som en smäck (och ja, jag fick hålla in magen lite för att kunna knäppa knappen) :-)

 

Troshimmeln existerar faktiskt!

On August 20, 2010, in Allmänt, by Supermadde

Ok… detta inlägg kräver sitt eget inlägg, utan något annat :-)

JAG HAR HITTAT TROSHIMMELN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ett ord:

NEW YORKER!!!

Elvira tipsade mig om den affären när vi var uppe i Hudik, jag såg
ett par trosor som hon har köpt därifrån och de var verkligen jättefina!
Det bästa av allt: inga trosor kostar mer än 79 kr och då är det trosmodeller
som annars kanske skulla kosta 149-249kr i andra affärer.

Grymt kul! Nu ska jag bara köpa trosor därifrån framöver :-)
Och varje trosa har sin egen detalj, vilket för mig är extra roligt som
uppskattar de små sakerna i vardagen :-)

Check it out om du inte varit inne i New Yorker ännu, du blir inte missnöjd!